Нова ера кіно: перший кінотеатр віртуальної реальності відкрили в Амстердамі

— 8 березня 2016, 13:42

Занурення в іншу реальність тут створюють за допомогою портативних пристроїв-окулярів Samsung Gear VR, які працюють без дротів. Ними можуть користуватися і глядачі, котрі носять окуляри.

У кінотеатрі обладнано крісла, які обертаються на 360 градусів. Вони дозволяють глядачам обертатися на всі боки, щоб побачити, що відбувається навколо, над головою і позаду спини.

Віртуальна реальність – це не лише зображення 360, а й звук, який рухається в одному з людиною напрямку. Цей ефект додає особливих відчуттів від перегляду.

Віртуальний кінопоказ у Цюриху. Фото SamhoudMedia, Facebook

"В одну секунду ви опиняєтесь на сцені поряд із музикантами гурту U2, а наступної миті вже літаєте над Нью-Йорком у гелікоптері", розповідають глядачам про майбутній досвід творці кінотеатру.

Тому кожен глядач отримує зручні, легкі та регульовані навушники з відмінною якістю звучання. Принаймні, так обіцяють автори ідеї.

Власники кінотеатру – компанія Samhoud Media – поки не розкриває назви фільмів, які наразі вже демонструються.

Віртуальний кінопоказ у Берліні. Фото SamhoudMedia, Facebook

Як повідомляє видання Technewscloud, кожен фільм триває близько 30 хвилин. Вартість квитка – 12,5 євро.

"Відтепер шумні пакети чіпсів, дзвінки мобільних телефонів та галасливі відвідувачі лишились у минулому. Більше того, не буде навіть традиційних червоних крісел і білих екранів. Натомість з’явилася можливість дивитися кіно так, як ви цього ніколи не робили", – кажуть його організатори.

Відкрився кінотеатр зовсім нещодавно – 2 березня. Засновники мають намір відкрити цілу мережу кінотеатрів віртуальної реальності у Європі.

До цього окремі кінопокази проводили у різних містах світу.

Віртуальний кінопоказ. Фото SamhoudMedia, Facebook

Техніка віртуальної реальності була адаптована з ігрової індустрії, однак нині її використовують і в інших сферах. Експерти називають 2016-й роком віртуальної реальності.

Найвідомішими виробниками віртуальних окулярів вважаються компанії Oculus Rift, HTC та PlayStation.

Реклама:

Головне сьогодні