Керівниця "Госпітальєрів" Яна Зінкевич зробила перші кроки. Відео

— 1 квітня 2016, 11:57

Про це у п’ятницю повідомляє "Громадське ТБ Дніпро".

"Я вірила і надіялась, що зможу це зробити. Тепер це мій внесок в те, що люди, які мають схожі тяжкі травми, повірять, що це можливо. Сьомий день я на ногах, поступово навчусь ходити", — прокоментувала свій стан Яна.

Нагадаємо, 4 грудня 2015 року на трасі Дніпропетровськ-Павлоград машина, у якій їхала відома волонтерка та командир батальйону з позивним "Стрілок", втратила кермування на обмерзлій дорозі і кілька разів перекинувшись, злетіла в кювет. При цьому дівчину викинуло з машини.

Зінкевич потрапила до реанімації. Її стан був вкрай тяжкий – численні переломи, в тому числі хребта, травма голови, пошкоджені внутрішні органи.

[L]Після стабілізації стану її на літаку доставили на лікування в Ізраїль, де 17 грудня її успішно прооперували. Зараз вона проходить реабілітацію.

Представник ізраїльскої кліники Даніель Котін сказав, що навіть за мірками ізраїльської медицини результат, який демонструє Яна, дивовижний: "Повернулась моторика і сенсорика в нижні кінцівки. Вона ще не ходить самостійно, але ці перші кроки — величезний прорив".

На майбутнє лікар прогнозує, що "якщо нервові тканини будуть відновлюватись таким темпом, то вірогідно, що вона буде ходити самостійно, попри всі попередні негативні прогнози".

Реклама:

Головне сьогодні