13% дітей Сходу України бачили вибухівку, і шоста частина з них не знає, як поводитись

— 4 квітня 2016, 16:38

Кожна шоста дівчинка або кожен десятий хлопчик 6-11 років, не знають, як себе поводити у такій ситуації, або повелися б неправильно.

Такі дані власного дослідження наводить Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ, повідомляє прес-служба МОН.

Голова представництва фонду в Україні Джованна Барберіс також зауважила, що 19% дорослих і дітей зі Сходу України бували на території, де могли знаходитися вибухонебезпечні предмети.

Про це вона розповіла 4 квітня на презентації освітньої програми щодо обізнаності про небезпеку мін, розробленої для сімей, які живуть у Донецькій та Луганській областях.

За даними ЮНІСЕФ, за 2015 та 2016 роки 578 вчителів та активістів стали тренерами з мінної безпеки на Сході України, понад 512 тисяч дітей та дорослих отримали інформаційні матеріали про безпечну поведінку з мінами.

Міни на Сході України. Фото poltava.mns.gov.ua

Тренінги проводила Данська група з розмінування і Данська рада у справах біженців.

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей повідомив, що міністерство підготувало методичні рекомендації для навчання школярів, як уникнути ураження мінами і вибухонебезпечними предметами.

Кожна шоста дівчинка 6-11 років не знає, як себе поводити, коли поруч є міна. Фото zn.ua

У школах на уроках "Основи безпеки життєдіяльності" та "Захист Вітчизни" рекомендовано використовувати листівки та відеоматеріали з протимінної безпеки.

Реклама:

Головне сьогодні