Apple поволі відмовляється від пластика

— 5 квітня 2016, 09:30

Схоже на те, що виробник має намір відмовлятися від пластику на користь екологічних матеріалів.

В імейлі своїм співробітникам, надісланому 4 квітня за даними видання Mashable, технічний гігант повідомив про намір відмовитись від пластикових мішків у магазинах до 15 квітня.

Замість них нові iPhones та iPads продаватимуть у паперових пакетах, виготовлених із 80% переробних матеріалів.

Однак у компанії не хочуть марнувати ті пакування, що лишились у магазинах, тож працівники мають використати запаси пластику, перш ніж перейдуть на корисніші для навколишнього середовища матеріали.

Фото polypackagingpags.com

Якщо у покупця є свій пакет, продавцям порадили не вмовляти його взяти новий. "Коли клієнти купують продукт, запитайте, чи потрібен їм пакет. Вони можуть вирішити, що не потрібен. І ви заохотите їх бути ще більш дружніми до природи", — йдеться у листі компанії.

Останнім часом Apple приділяє особливу своїм "зеленим" обіцянкам. Під час запуску нового продукту у березні компанія розхвалювала свою програму лісового господарства, а також використання відновлювальних джерел енергії.

Фото womenworkingforoceans.org

Водночас Apple заявила, що її потужності на 93% залежать від відновлюваних джерел енергії в усьому світі. На презентації був навіть робот на ім'я Ліам, який допомагає з утилізацією.

Однак більшість виробничих потужностей гіганта зосереджено у Китаї, де електроенергію здебільшого отримують із вугілля.

Видання Mashable запитало у Apple, чи зміни щодо пакування будуть прийняті у всіх магазинах компанії, навіть за кордоном, однак там коментувати щось відмовилися.

Реклама:

Головне сьогодні