Рекламу Gucci заборонили через занадто худорляву модель. Відео

— 6 квітня 2016, 15:00

У відеоролику кілька моделей у вбранні з круїзної колекції бренду танцюють на вечірці на віллі у передмісті Флоренції, повідомляє Independent.

Відео доповнювали фотографії двох моделей: одна з дівчат сидить на яскравій жовтій софі у короткій спідниці, яка відкриває її ноги, інша вбрана у довгу сукню з довгими рукавами.

Обидві манекенниці стали об'єктом скарг, що така реклама є безвідповідальним кроком, тому що демонструє "нездорових" жінок.

Через надмірну худорлявість цієї дівчини рекламу Gucci заборонили у Британії

Представники Gucci тим часом заявили, що реклама, яка з'явилася на сайті видання The Times, була спрямована на старшу, тобто дорослу і зрілу читацьку аудиторію.

Бренд також стверджує, що моделі худі, але ніде у рекламі не видно їхніх кісток, а освітлення було "рівномірним і теплим, щоб тіні не створили ніяких зайвих впадин".

Однак служби, котрі опікуються рекламними стандартами, визнали занадто худою лише одну модель — ту, котра була у довгій сукні, адже вона є "нездорово худорлявою".

У службі заявили, що торс і руки дівчини були занадто стрункими і виходили за межі пропорцій порівняно з нижньою частиною тіла.

"Її поза подовжує торс і робить акцент на її вазі, тож маса тіла здається дуже низькою. Похмурий вираз обличчя і темний макіяж навколо очей роблять її обличчя худим", — заявили експерти.

Фотографія моделі була визнана безвідповідальною і заборонена для подальшого використання у Великобританії.

Реклама:

Головне сьогодні