У Львові тролейбуси "промовлятимуть" свій номер для сліпих

— 7 квітня 2016, 14:18

Завдяки ним незрячий пасажир зможе без сторонньої допомоги дізнатися, який саме тролейбус під'їхав до зупинки.

Про зручне нововведення у своєму Facebook повідомляє виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО "Українська спілка інвалідів" (УСІ) Оксана Потимко.

"Мала неодноразову зустріч з міським управлінням транспорту та "Електротрансом". Врешті домовились, що на 14-ти тролейбусах маршруту №13, який курсує в районі компактного проживання інвалідів по зору, встановлять зовнішні звукові динаміки. Завдяки ним незрячий пасажир на зупинці зможе без сторонньої підказки дізнатися, який саме тролейбус під'їхав до зупинки", — написала Потимко.

Вона також повідомила, що адаптовані тролейбуси вийдуть на маршрут вже до 1 травня.

Фото для ілюстрації матеріалу. Leonid_Andronov/Depositphotos

"До речі, власне перший такий тролейбус ми адаптували ще у квітні 2011 року разом з Михайлом Петрівим (зараз він стоїть на ремонті). Той тролейбус зарекомендував себе класно. Якщо так буде й цього разу, опрацюємо всі тролейбусні і трамвайні маршрути. Хочеться, аби Львів змінювався на краще", — додала керівник осередку громадської організації.

Тролейбус №13 у Львові курсує від площі Івана Підкови до вулиці Грінченка, проходячи повз Оперний театр і парк 700-річчя Львова.

Реклама:

Головне сьогодні