Жінки засуджують одна одну за надмірну вагу гірше, ніж чоловіки — дослідження

— 8 квітня 2016, 16:09

Вони засуджують інших жінок за будь-які прояви надмірної ваги і роблять це у гіршій формі, ніж чоловіки, повідомляє The Daily Mail.

Чоловіки, зі свого боку, вважають гладких жінок менш привабливими, однак водночас вони не засуджують чоловіків із ожирінням

Дослідження, проведене університетом у Суррі, встановлює залежність між статтю, індексом маси тіла людини та поняттям привабливості.

Професорка Соня Орефіс, співавтор дослідження, заявила: "Коли йдеться про красу, жінок із надмірною вагою негативно оцінюють представники обох статей, тоді як чоловіки прощають один одного за такі параметри".

Група вчених під керівництвом Соні працювала в Оксфордському університеті. Їм вдалося побачити своєрідну гендерну нерівність у ставленні до ваги.

Якщо співставити результати дослідження з трендами у зарплатах, можна зрозуміти, що розмір одягу людини відіграє визначну роль у розмірі доходів: ті, кого визнають менш привабливими, заробляють теж менше.

Фото mindof/Depositphotos

Дослідники стверджують, що розмір тіла не може вважатися лише компонентом краси.

Вони встановили, що жінки-респонденти вважатимуть і називатимуть жінок та чоловіків з більшим індексом маси менш привабливими.

На відміну від них, чоловіки судитимуть інших представників сильної статі не настільки ж різко.

"Результати нашої роботи показують, наскільки краса пов'язана із соціоекономічним становищем, від навчання у школі до злочинів та зарплатні", — каже професорка Орефіс.

Схоже дослідження доводить негативну кореляцію з індексом маси тіла.

За словами дослідниці, жінки є найсуворішими суддями, і їх так само засуджують суворо.

"Можливо, все відбувається саме так, бо індекс маси тіла не відрізняє жир від маси мускул, а це важливо для чоловічого індексу. Ми не дуже здивовані результатами кореляції між індексом маси тіла та привабливістю, однак визначним є інше: стать респондента робить результати різними", — додає вона.

Науковці сподіваються, що їхня робота стане в нагоді для усіх подальших досліджень краси, до яких залучатимуть респондентів різної статі.

Результати наукової роботи було оприлюднено у журналі Economics and Human Biology.

Реклама:

Головне сьогодні