Для любителів пишатися. Українська розробка - у фіналі конкурсу європейських стартапів EDF Awards

— 6 травня 2016, 17:32

Це не перша його перемога.

У 2015 році проект став переможцем пітч-сесії Utility Day на конференції CeBIT-2015 Ганновері і отримав приз від найбільшого європейського вендора в галузі енергозбереження RWE, а також пройшов в програму акселератора Virgin Media Accelerator, який запустив культовий підприємець Річард Бренсон в партнерстві з відомим американським інкубатором TechStars.

Минулого року стартап вийшов на міжнародну краудфандингову платформу і зібрав навіть більше необхідної суми грошей (67 тисяч доларів замість запланованих 50-ти).

На іForum-2016 Ecoisme став найкращим українським стартапом року за результатами опитування ІТ лідерів України співзасновником GrowthUP Group Денисом Довгопалим.

Що ж таке Ecoisme?

Це смарт-система для відстеження енергоспоживання в будинку або квартирі.

Ecoisme у квартирі

Завдяки push-повідомленням на смартфон система сповіщає про включені у квартирі електропристрої, показує, яка кількість енергії витрачається, а також дає рекомендації по заощадженню витратів на електроенергію.

Ось так виглядає інтерфейс програми на комп'ютері
Повідомлення про те, що ви забули вимкнути праску

"Ми розуміємо, що люди зацікавлені економити, і хочемо дати їм інструмент, завдяки якому вони зможуть контролювати своє споживання. Це мобільний додаток, який дозволяє дуже швидко знімати показники з лічильника, після чого програма робить прогноз витратів на кінець місяця, порівнює розміри споживання зі схожими квартирами, та дає рекомендації, яким чином можна зменшити споживання електроенергії" - говорить Іван Пасічник, співзасновник Ecoisme.

Тепер проект вийшов у фінал щорічного конкурсу європейських стартапів EDF Awards, котру організовує найбільший у світі оператор атомних електростанцій Électricité de France.

Український стартап переміг у категорії Connected Home, і зараз змагається за перемогу зі шведським проектом Point, який створює захисний сенсор для відслідковування змін у домі.

Серед інших фіналістів конкурсу у номінаціях Smart Home, E-health, Low Carbon City є проекти Leka, котрий створює роботів для гри і розвитку дітей з аутизмом, Montoitvert, який пропонує рішення для озеленення дахів, KARA – виготовляє міські світильники, що регулюють рівень освітлення в залежності від різних факторів, та інші.

Переможці отримають по $100 000 грантових коштів на розвиток проекту, та отримають розголос серед медіа, інвесторів та партнерів.

Проголосувати за український стартап можна за посиланням. Крім того, користувачі, які проголосують за проекти з декількох номінацій, матимуть можливість виграти один з 5 електричних велосипедів, 15 ховербордів, 20 гироскопічних камер 360 градусів і 20 хабів для розумного будинку з 6 сенсорами.

Реклама:

Головне сьогодні