Павленського відпустили у залі суду

— 8 червня 2016, 12:57

Про це повідомляє кореспондент телеканалу Дождь із зали суду.

Суд визнав невагомими доводи захисту про те, що в діях художника не було злочинних намірів, через "здійснені Павленським діяння".

Перформансистові призначили штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за підпал дверей. Свій виступ художник назвав акцією "Загроза".

Павленський також повинен відшкодувати збиток, заподіяний будівлі — 481,5 тисячі рублів.

Павленський підпалив двері будівлі ФСБ у Москві. Скріншот з відео Радіо Свобода

"З огляду на термін утримання Павленського під вартою, суд вважає за потрібне пом'якшити покарання і призначити штраф", — йдеться у рішенні судді.

[L]У ніч з 8 на 9 листопада 2015 року Павленський підійшов до будівлі ФСБ і облив вхідні двері з каністри, потім підніс запальничку і підпалив їх. Після цього художника затримали співробітники ФСБ, незабаром Павленського заарештували.

Спочатку він був фігурантом справи про вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті, проте пізніше його дії перекваліфікували за статтею "пошкодження об'єкта культурної спадщини".

6 червня прокуратура попросила оштрафувати Павленського на півтора мільйони рублів. Потерпіла сторона наполягала на штрафі в 481,5 тисячі рублів. Саме стільки, як стверджували експерти, коштувала заміна спалених дверей.

Реклама:

Головне сьогодні