Тест

15-17% випускників не подолали поріг проходження ЗНО з англійської, математики і фізики

Про це "Громадському Радіо" розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

За його словами, таку високу оцінку по результатам ЗНО отримало менше випускників, ніж раніше. Але це пов’язано зі зміною особливостей оцінювання.

"У попередні роки 200 балів давали тим, хто набирав максимальну кількість балів, то цього року це тільки ті, хто зробив правильно усі завдання", - сказав Карандій.

Наразі проведено 12 тестів з 12 предметів, триває додаткова сесія. Водночас, за результатами основної сесії – 8% випускників не змогли отримати пороговий бал ЗНО з української мови та географії, 15-17% не змогли цього зробити з таких предметів як англійська, математика, фізика.

Вадим Карандій зауважив, що як правило, 20-40% випускників загальноосвітніх навчальних закладів Європи з першого разу не складають іспит на здобуття відповідного документу про базову середню освіту.

Відтак вони спробують свої можливості ще раз.

Фото Syda_Productions/Depositphotos

Директор УЦОЯО також зауважив, що апробація аудіювання з англійської мови виявилась вдалою.

"Але в силу різних причин нам потрібно ще один рік, щоб доопрацювати цей тест. Питання того, чи буде воно запроваджене у наступному році, є відкритим. Точне рішення має прийняти міністерство освіти", - додав він.

Кількість апеляцій на результати ЗНО цього року теж є "абсолютно прийнятною". За словами Карандія – в межах 1%.

Коментуючи минулорічну скандальну історію з втручанням у технічну систему проведення ЗНО, директор УЦОЯО сказав, що зараз система нормально функціонує, "побудована система комплексного захисту інформації".

"10 років, на жаль, система українського центру працювала без комплексної системи захисту інформації. Вона була закритою, але надавала можливості повноцінно нею керувати", - зауважив Карандій.