Тест

Відлік з нуля: відео про успішний бізнес переселенців перемогли у конкурсі від ООН

Її власник — Ігор Тернов – ризикнув відкрити пекарню у Маріуполі. Ігор власноруч пече хліб, а його дружина займається реалізацією продукції.

Друге місце у конкурсі, організованому Програмою розвитку ООН в Україні, дісталося знімальній команді PaperPlanes Production.

Вони презентували історію переселенця Павла Степанова з Луганська, який у 70 років став власником кузні у Харківській області.

Третє місце розділили дві команди – громадська організація "Ясно!" та режисер Дмитро Камінський.

Одна з робіт присвячена Яні Синиці. Через збройний конфлікт у Донецьку Яна була змушена покинути своє місто, але не змогла полишити рідний край. Саме любов до Донеччини надихнула дівчину зайнятися зеленим туризмом та заснувати проект "Туристичне село Крива Лука".

Друге відео розповідає історію Оксани, викладача Донецького національного університету, який був евакуйований до Вінниці. Нині жінка проживає в двох містах одночасно – у Вінниці та у Запоріжжі, адже Оксана досі викладає, а тим часом у Запоріжжі відкрила дитячу наукову лабораторію.

Усі відео для конкурсу протягом червня знімали молоді українські режисери.

Загальний призовий фонд конкурсу склав 50 000 грн. Призи розподілилися так: 1 місце – 25 000 грн, 2 місце - 15 000 грн, 3 місце – 10 000 грн.

Усі роботи, подані на конкурс, присвячені підприємцям — вимушеним переселенцям, а також людям, які постраждали внаслідок конфлікту на сході, але не здалися, а відкрили власний успішний бізнес.

Раніше герої відео одержали гранти від Програми Розвитку ООН в Україні на започаткування власної справи.

Їм вдалося зробити проекти корисними та прибутковими.

Для того, щоб розповісти їхні історії успіху, ПРООН у партнерстві з Molodiya Festival і організували конкурс соціального відео.

Членами журі були представники міжнародних організацій, продюсери, кінорежисери та експерти соціальної реклами, зокрема, директор Представництва ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, музичний продюсер Олександр Ксенофонтов, креативний директор TABASCO в Україні Олександр Смірнов, кінокритик Володимир Войтенко.

Решту відео про успішних переселенців можна переглянути на каналі UNDP у YouTube.