Вімблдон 2016: нові рекорди та можливості

Але найпрестижнішою тенісною подією досі вважається Вімблдонський турнір (The Championships, Wimbledon), який щорічно проводиться у Великобританії. Цього року змагання проходять з 27 червня до 10 липня.

Вімблдон є одним з чотирьох чемпіонатів Великого шолома. Він проводиться третім, після Відкритих чемпіонатів в Австралії і Франції. Заключний етап змагань – Відкритий чемпіонат США (The United States Open Tennis Championships). Переможець усіх чотирьох турнірів стає чемпіоном Великого шолома, що вважається найбільш почесним досягненням тенісного спорту.

Вімблдон – це масштабне змагання, в якому одночасно розігруються звання чемпіонів в одиночному і парному розрядах серед жінок і чоловіків, а також в міксті. На кортах Вімблдону в цих категоріях проходять п’ять головних серій. В цілому щорічно у Вімблдоні беруть участь 128 гравців в одиночних розрядах і 48 в міксті. Одиночні гравці і пари допускаються до турніру, залежно від їх місця в міжнародному рейтингу (ATP – для чоловіків, і WTA – для жінок).

Варто зауважити, що характерною рисою цього чемпіонату є те, що він проводиться виключно на кортах з трав'яним покриттям, що робить гру більш швидкою і зручною. Головними кортами Вімблдону вважаються Центральний і 1-ий. Тут ігри відбуваються тільки під час турніру. Якраз цьогоріч Вімблдонський чемпіонат планує здивувати глядачів оновленим 1-им кортом.

Крім того, справжнім сюрпризом стала новина про те, що призовий фонд в 2016 році складає 30 мільйонів євро – новий рекорд турніру. Тому, перемога у Вімблдоні – це не тільки престижне досягнення, а й непогана фінансова підтримка.

Список учасників Вімблдону традиційно складають найкращі тенісисти світу. Українські спортсмени також щорічно відвідують Вімблдон. Цьогоріч до Великобританії поїхали вісім українців. Суперники наших тенісистів були визначені під час жеребкування, яке відбулося 24 червня в Лондоні.

В основній сітці чоловіків-одиночників стартують три українці: Олександр Долгополов, Ілля Марченко і Сергій Стаховський. Долгополов в першому колі зіграє з росіянином Євгеном Донським. Ілля Марченко буде протистояти французові Жульєну Беннето.

Олександр Долгополов

У дівчат в основній сітці Вімблдону беруть участь Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Катерина Бондаренко і Катерина Козлова. Еліна Світоліна побореться з Наомі Броуді з Великобританії. Леся Цуренко зіграє з Євгенією Родіной з Росії.

Катерина Бондаренко змагатиметься з американкою Коко Вандевей. Катерина Козлова, дебютантка Вімблдону, буде протистояти польській тенісистці Агнешці Радванській.

В парному турнірі заявлені разом Олександр Долгополов і Сергій Стаховський, а в жіночих змаганнях зіграють пари Ольга Савчук і Катерина Бондаренко, Надія Кіченок і Леся Цуренко, Еліна Світоліна і Місакі Дой (Японія), а також Людмила Кіченок і Варвара Лепченко (США).

Катерина Бондаренко

Слідкувати за грою і вболівати за своїх фаворитів шанувальники тенісу зможуть на каналах Eurosport, де, завдяки компанії ВОЛЯ в прямому ефірі будуть транслюватися всі матчі Вімблдону.

"Трансляція великих спортивних подій в прямому ефірі дає можливість вболівальникам відчути себе частиною світового спорту. Ми знаємо, наскільки Вімблдон важливий для шанувальників тенісу, і пишаємося тим, що наші спортсмени беруть участь в престижному змаганні, а ВОЛЯ покаже ексклюзивно наживо їх гру разом з світовими зірками", ─ говорить Вікторія Цомая, директор з маркетингу компанії ВОЛЯ.

Цей проект спеціально для українських глядачів ВОЛЯ пропонує в партнерстві зі світовим лідером контенту ─ компанією Discovery Networks.

Новак Джокович

З відомих іноземних тенісистів за перемогу на Вімблдоні-2016 боротиметься легендарний Роджер Федерер і перша ракетка світу Новак Джокович, який намагатиметься знову підтвердити свій титул. Великі надії покладають і на Енді Маррея, який посідає другу позицію в ATP. В жіночій сітці турніру виступлять Серена Вільямс і Гарбіньє Мугуруса та минулорічні фіналістки.

Крім того, фаворитками цього року вважають чешку, яка двічі перемагала на Вімблдоні, чемпіонку Australian Open Анжеліка Кербер з Німеччини і полячку Агнешку Радванську.

Крім Вімблдону, з 31 серпня до 13 вересня абоненти ВОЛІ зможуть вболівати за тенісистів чемпіонату US Open Cup в Нью-Йорці.

Реклама:

Головне сьогодні