У РПЦ заявили, що заборона бити дітей порушує Святе письмо

— 5 липня 2016, 13:58

У заяві Російської православної церкви йдеться, що "Святе письмо і священний переказ "розглядають можливість розумного і любовного використання фізичних покарань як невід'ємної частини встановлених самим Богом прав батьків".

Про це повідомляє видання Meduza.

Наприкінці червня Держдума Росії прийняла законопроект, згідно з яким за побої, які не заподіяли шкоди здоров'ю і вчинені вперше, будуть притягати лише до адміністративної відповідальності.

Водночас зберігається кримінальне покарання за побої, нанесені родичам, а також за побої за мотивами ненависті та з хуліганських мотивів. 4 липня поправки підписав президент РФ Володимир Путін.

На думку РПЦ, поправка "не має моральних виправдань і юридичних підстав, за своїм змістом спрямована проти сім'ї та прийнятого в російській культурі розуміння прав батьків, дискримінаційна, суперечить основним принципам здорової державної сімейної політики і не враховує традиційні сімейні та моральні цінності російського суспільства".

Фото ia__64/Depositphotos

В РПЦ уточнили, що мають на увазі лише такі фізичні покарання, які не завдають шкоди здоров'ю дітей:

"Не викликає ніяких сумнівів, що діти повинні бути захищені від дійсно злочинних дій, ким би вони не здійснювалися, особливо коли йдеться про злочинне насильство. Однак немає жодних реальних підстав для того, щоб прирівнювати до таких злочинних посягань розумне і помірне вживання люблячими батьками у вихованні дитини фізичних покарань".

Заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Олена Мізуліна назвала поправки "антисімейними" і такими, що суперечать Конституції. "Все це легалізує ювенальну юстицію, тобто необґрунтоване втручання у сімейні справи", — вважає Мізуліна.

Реклама:

Головне сьогодні