Випускники вперше вступають до вишів цього року тільки онлайн. Покрокова інструкція

— 8 липня 2016, 10:57

Детальну інструкцію, як надіслати документи на вступ розмістили на сайті МОН.

Вступна кампанія почнеться вже у понеділок, 11 липня.

З цього дня абітурієнти зможуть заповнити реєстраційну форму й надіслати документи до вишу.

"Повністю електронна система подачі документів до вищих навчальних закладів в Україні працюватиме вперше. Система доволі проста, але навіть якщо Ви впевнені у собі, краще все перевірити", – написала на своїй Facebook-сторінці міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Щоб допомогти вступникам освоїти нову систему електронної подачі заяв, державне підприємство "Інфоресурс" розробило покрокову інструкцію.

[L]У ній детально пояснюють, як заповнити реєстраційну форму, внести дані у кабінет вступника та правильно дотриматися процедури подання заяви до вишу.

У МОНі попереджають, що системою "Подання заяв в електронній формі" можуть скористатися тільки випускники, які мають сертифікат ЗНО 2016 року та атестат про повну загальну середню освіту.

Ще одна умова – вступ на денну форму навчання за ступенями бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Кожен абітурієнт у 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором.

Правильність і достовірність введених під час реєстрації даних звірятиметься. Система надсилатиме запити до електронної бази ЄДЕБО для перевірки.

"Інфоресурс" також нагадує, що саме на перший та останній дні подачі документів припадає найбільше навантаження на сайт. Тому в ці дні можуть бути технічні проблеми з роботою ресурсу.

Реклама:

Головне сьогодні