Як частіше за все отримують право на проживання у Польщі ®

— 29 серпня 2016, 13:12

Право на проживання у Польщі — основа для того, щоб вільно навчатись і працювати. Офіційне працевлаштування або вступ до польського ВНЗ слугують базою для так званого тимчасового права на проживання, яке дійсне, доки людина навчається або працює. Таким чином, якщо ви прибули до країни для працевлаштування, після домовленості з роботодавцем і отримання дозволу на роботу можна отримати ПНП з можливістю його подовжити. Втрата роботи буде означати і втрату підстав для продовження права на проживання.

Складнішим в частині фінансів і навичок є здійснення підприємницької діяльності. У цьому випадку також надається право на постійне проживання, але слід відповідати кільком критеріям. Так, необхідно створити прибутковий бізнес. Найчастіше формою такої діяльності буде польський еквівалент товариства з обмеженою відповідальністю. Його створення потребуватиме установчого внеску і підтримання підприємства у робочому стані, тому бізнес доведеться реально вести, що не кожному під силу. З іншого боку, підприємництво саме по собі буде джерелом доходу, а також і працевлаштування, якщо потрібно запросити до країни ще кого-небудь. Бізнес у Польщі — досить прийнятний варіант для інвесторів.

Наявність ПНП надає більше можливостей для різних операцій, суттєво спрощує перетин кордону і оформлення віз. Тим паче, що у випадку легального проживання на території Польщі протягом 5 років чи більше надається можливість отримання польського громадянства, тобто громадянства країни ЄС, з усіма супутніми правами. Навчання, працевлаштування і відкриття підприємництва часто розглядаються як перехідний етап саме до такого результату.

По матеріалам сайту Inpoland.

Реклама:

Головне сьогодні