Легконогі трійнята, мама з сином в одній команді та людина-мем: цікаве на Олімпіаді у Ріо

— 6 серпня 2016, 10:29

Будуть запекла боротьба та азарт, тріумфи та розчарування, несподівані болісні поразки та надлюдські досягнення, зворушливі історії та мотиви, які штовхають спортсменів уперед.

15 яскравих та цікавих історій, за розвитком яких варто поспостерігати, зібрав сайт The Mashable.

1. Рафаела Сілва повертається за реваншем

На правиці 24-річної Рафаели, зірки дзюдо, яка виросла у нетрях Ріо, є зображення олімпійських кілець та напис португальською: "Господь знає, скільки я страждала і що зробила, щоби сюди дістатися".

Провал Сілви на олімпіаді 2012-го року зробив із неї мішень для шквалу расистських образ та цькувань у соцмедіа. Проте бразилійка не опустила рук і цього року знову йде по золото. Спостерігайте за нею 8-го серпня.

Фото з сайту Рафаели Сілви

2. Усейн Болт іде по рекорд

Усейн Болт уже є найшвидшою людиною в світі, але цього року в Ріо він має намір здійснити щось таке, що досі нікому не вдавалося: прийти першим у забігах на 100 метрів, 200 метрів та естафеті 4х100 в третіх Олімпійських іграх поспіль.

Варто мати на увазі, що в цьому році в Болта було кілька травм, а його головний суперник, американець Джастін Гетлін, дихає йому в потилицю.

Побачити, як бігтиме Болт, можна буде 13-го, 16-го та 18-го серпня.

3. Сімона Байлс може стати стати зіркою-проривом

Сімоні лише 19 років, але до цієї тендітної дівчини, чий зріст становить лише 145 сантиметрів, уже прикута увага знавців спорту всього світу. Її називають "Майклом Джорданом спортивної гімнастики" та пророкують 5 золотих медалей на цьогорічній Oлімпіаді, котра буде для неї першою.

Побачити дивовижні рухи Байлс можна 7-го серпня.

4. Неймар має шанс підняти дух бразильського футболу

Чоловічому футболу на Олімпійських іграх зазвичай не приділяється багато уваги, і серйозні футбольні країни радше розглядають ці змагання як можливість молодим гравцям спробувати себе в дії, а тренерам – побачити, хто готовий "вистрелити" на наступному Чемпіонаті світу.

Та не цього разу. Адже господарі Ігор – бразильці, одна з найфутбольніших націй планети. До того ж, не забуваймо про поразку Бразилії на Чемпіонаті світу 2014-го та Кубкові Америки цього літа - в якому не брав участі Неймар.

Поки що Бразилія та Південна Африка зіграли 0:0.

5. Видовищні стрибки в воду

Спортсмен, який стрибає з висоти 10 метрів, може виконати в польоті красиві й точні акробатичні трюки, а може схибити і шубовснути в воду, наче мішок із картоплею. І в тому, і в тому випадку на це варто подивитися.

Жіночий та чоловічий фінали відбудуться, відповідно, 16-го та 18-го серпня.

6. Команда біженців виступає під Олімпійським прапором

До неї увійдуть шестеро чоловіків та чотири жінки – з Південного Судану, Ефіопії, Конго та Сирії.

Легкоатлетка Роуз Латіке Локоньйєн (Південний Судан) на церемонії відкриття нестиме прапор Олімпійської команди біженців. Фото з Facebook

7. Американській баскетбольній команді доведеться спробувати засяяти без кількох основних своїх зірок

Без ЛеБрона Джеймса, без Стівена Каррі, без Ентоні Девіса, зате з Кевіном Дюрантом і Кармело Ентоні – чи вдасться американцям вирватися на п’єдестал? Або це буде бронза, як у 2004-му році? Побачимо, починаючи з 6-го серпня.

8. Гензебе Дібаба хоче стати першою на середній дистанції

Родину, в якій народилася ця ефіопська атлетка, називають найшвидшою та найавторитетнішою в цьому виді спорту. Торік Дібаба встановила світовий рекорд на 1500-метровій дистанції. Одначе результати Гензебе на цьогорічних іграх експерти розглядатимуть під мікроскопом, адже її тренер нещодавно виявився вплутаний у допінговий скандал.

Фінал серед жінок відбудеться 16-го серпня.

9. Зірка мемів та улюбленець публіки Мо Фара знов побіжить за золотом

Британський легкоатлет виборов золото в 2012-му році у Лондоні, на дистанціях у 5 тисяч та 10 тисяч метрів. Він став героєм численних інтернет-мемів, зокрема шанувальники вподобали його фірмову позу "мобота". Цього року 33-річний спортсмен має намір знову завоювати золото. Спостерігайте за ним 13-го (10 тисяч метрів) та 17-го серпня (5 тисяч метрів).

Мо Фара - людина-мем. Фото з соцмереж

10. Регбі повертається

Після майже 100-річної перерви регбі знову в програмі Олімпійських ігор. Усе почнеться 9-го серпня.

11. Мама і син позмагаються з влучності

Для 18-річного стрільця Цотне Мачаваріані це будуть перші Олімпійські ігри, а от для його мами Ніно Салуквадзе – вже восьмі. У 1988-му році, виступаючи за команду СРСР, жінка взяла і золото, і срібло. Як цього року стрілятиме цей "сімейний підряд", будемо спостерігати з 6-го серпня.

12. "Тріо до Ріо"

Лейла, Ліна і Лілі Люїк – марафонці з Естонії, а ще вони – сестри-трійнята. "Тріо до Ріо" – так 30-річні спортсменки назвали свій шлях до Олімпіади.

Лейла, Ліна і Лілі Люїк. Фото з Facebook

13. Американська жіноча збірна з футболу покаже чоловікам, як треба грати

Американські футболістки нещодавно висловили свої претензії до U.S. Soccer Federation, адже, як, певно, у будь-якій галузі, жінки у футболі заробляють менше за чоловіків. Водночас чоловіча збірна США навіть не буде представлена на цій Олімпіаді, тоді як минулого літа американки перемогли у жіночому Чемпіонаті світу, а олімпійську першість завойовували у 2004-му, 2008-му та 2012-му році.

6-го серпня США гратимуть проти Франції.

14. Десятиборець Ештон Ітон знову йде по золото

Американський спортсмен виборов золото в Лондоні в 2012-му, а торік побив свій власний світовий рекорд. Змагання з десятиборства розпочинаються 17-го серпня, й Ітон знов у грі.

15. Особиста місія Майкла Фелпса

18-разовий Олімпійський чемпіон, володар 22 Олімпійських винагород, плавець Майкл Фелпс завершив свою кар’єру після Олімпіади 2012-го року. Спортсмен побував у реабілітаційному закладі, намагаючись упорядкувати своє життя і розібратися в своєму "я", котрим він так довго нехтував, віддаючи усі сили спорту.

Несподіваним стало його рішення взяти участь у Олімпіаді в Ріо. Зі слів Фелпса, його мотив дуже особистий. І це ніяк не можна пропустити – 8-го, 10-го та 11-го серпня.

Реклама:

Головне сьогодні