У російського блогера, який ловив покемонів у храмі, знайшли "шпигунську" ручку

— 7 вересня 2016, 14:30

Він уже сидить в одній камері СІЗО з трьома людьми, яких звинувачують в зберіганні наркотиків, йдеться на Meduza.

Слідчий комітет оголосив, що Руслана Соколовського переслідують не за ловлю покемонів у храмі, а за його відеоролики. У відомстві говорять, що на них "експерти однозначно побачили ознаки екстремізму".

У відео з покемонами вони побачили ознаки порушення права на свободу совісті та віросповідань.

Комітет також відзвітував про обшук у будинку відеоблогера. Як заявили слідчі, у квартирі, де жив Соколовський, знайшли наркотичний засіб, "вага якого не достатня для ініціювання процедури кримінального переслідування, але негативно характеризує особистість молодої людини". Разом із тим, у законодавстві Росії немає мінімальної ваги наркотиків для порушення справ.

[L]З приводу ручки у слідчому комітеті заявили, що вона є "спеціальним технічним засобом, призначеним для негласного отримання інформації" – і за незаконний обіг такої техніки можна посадити на термін до 4 років.

РПЦ різко засудила Руслана Соколовського і вирішила за нього не заступатися. 6 вересня Єкатеринбурзька єпархія заявила, що клопотання РПЦ про помилування Соколовський заслужить, якщо "усвідомлює свою моральну неправоту, покається у скоєному блюзнірстві тим же відкритим і публічним способом, яким учинив образливе діяння".

Тим часом у Соколовського з'явилися послідовники. Кандидат у депутати Держдуми Аркадій Чаплигін увечері 5 вересня у Петербурзі пішов ловити покемонів у Казанський собор. Його не пустили. А 15-річний підліток із Мурманська ходив грати у Pokémon Go у церкву Спаса-на-Водах, але не спіймав там жодного.

Реклама:

Головне сьогодні