Як ви почуваєтеся? Програма визначає емоції мешканців усього світу через Twitter

— 6 жовтня 2016, 13:00

"We Feel" задумувався як проект, який у реальному часі зможе показувати емоційний стан світу, розповідають розробники.

Творці програми звернули увагу не на самі повідомлення у соцмережі, а на їхніх творців, як вони почуваються, коли твітять.

Інтерактивну карту "We Feel" створили фахівці державного об'єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO) й інституту Black Dog в Австралії.

Автори проекту склали "словник емоцій" і налаштували додаток, який фільтрує повідомлення у Twitter: відбирає їх за геолокацією, проводить лінгвістичний аналіз, оцінюючи їхній емоційний зміст.

Мапа емоцій "We Feel". Для збільшення натисніть на зображення

Розробники створили "We Feel", щоб розуміти, наприклад, у яких країнах світу люди найбільш схильні до депресій чи як змінюють настрої населення того чи іншого регіону.

Додаток також допомагає зрозуміти, наскільки сильно на емоційний стан людини впливають соціальні, економічні фактори та стан навколишнього середовища.

[L]Попри те, що існує багато академічних досліджень благополуччя й ментального здоров'я жителів світу, результати цих розробок ще ніколи не представляли в реальному часі.

На створення проекту "We Feel" авторів надихнула програма Джонатана Харріса і Сепа Камвара "We feel Fine", яка за схожим принципом зчитувала емоції людей у соцмережах.

Творці програми вважають, що Facebook міг би теж бути вдалою основою для подібної мапи емоцій. Вони не взяли цю соцмережу через проблему приватності. Багато постів користувачів Facebook – закриті для загалу, натомість активність у Twitter – публічна.

"We Feel" визначає, як змінюються настрої населення того чи іншого регіону. Фото yekophotostudio/Depositphotos
Реклама:

Головне сьогодні