Кабмін скоротив використання протезів для інвалідів АТО з 4,5 до 3 років

— 7 листопада 2016, 18:15

Про це йдеться у постанові уряду №781 від 26 жовтня.

Таким чином первинне протезування постраждалих внаслідок АТО здійснюватиметься на термін, необхідний для формування кукси (від 1 до 12 місяців).

Жінок, які перенесли операцію із видалення молочної залози забезпечуватимуть післяопераційними протезами, ліфами для їх кріплення, спеціальними ліфами для кріплення протезів молочних залоз для занять фізичною культурою і плаванням.

[L]Згідно із постановою, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, постраждалих внаслідок АТО мають забезпечувати допоміжними засобами для особистої гігієни, засобами для ходіння (милицями та ходунками), меблями.

Особи з інвалідністю можуть бути забезпечені базовими моделями технічних засобів реабілітації на мінімальний строк або моделями підвищеної надійності та функціональності на максимальний строк використання.

У разі користування системою протезів на верхні або нижні кінцівки особи з інвалідністю, діти з інвалідністю забезпечуються вкладишами із силіконової або гелевої композиції для кукс верхніх і нижніх кінцівок із розрахунку не більш як дві одиниці на рік на одну кінцівку.

Реклама:

Головне сьогодні