Перехід на Майдані Незалежності обладнали маячками для незрячих

— 8 листопада 2016, 12:00

У рамках проекту Оpen World, що впроваджується ініціативою Kyiv Smart City в партнерстві з 1991 Smart City Іncubator вже встановлено 10 маячків на виходах з переходу на Майдані Незалежності та театральних кас.

"Київ має бути дружнім містом для абсолютно всіх людей – і для мам з візочками, і для людей з вадами зору або обмеженою мобільністю. Ми розуміємо цю проблематику та інтегруємо її до усіх наших проектів. Ми й надалі будемо працювати над тим, щоб подібних проектів було ще більше, а Київ ставав зручним та комфортним для усіх жителів або гостей міста", – сказала співкоординаторка ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко.

Все, що на теперішній час реалізовано в містах (попри те, що у 2012 році було прийнято рішення про оснащення тролейбусів голосовою системою) – це 1-3% озвучених світлофорів та транспортних засобів.

Для того, щоб оснастити перші вулиці Києва та Львова потрібно зібрати 327 тисяч гривень.

"Кожні 5 хвилин одна людина у світі втрачає зір. Створивши систему навігації для них, ми якісно вирішуємо проблему для кожного із незрячих. Усі ми разом можемо творити чудо власними вчинками, навіть найменша допомога може змінити багато. Ми здивувались, коли діти із Дитячих наукових студій МАН захотіли нам допомогти. Вони довели ще раз для нашої команди, що ми займаємося цією справою не дарма", – розповів СЕО проекту Open World Іван Селезньов.

Реклама:

Головне сьогодні