Любов vs Аллах. Журналістка фотографує мусульман з нетрадиційною орієнтацією

— 8 листопада 2016, 13:00

Сама ж Хабіб – мусульманка з нетрадиційною орієнтацією.

За багато років роботи в фотожурналістиці вона переконалася – фотографії зближують, пише BirdInFlight.

"Так я вирішила створити фотопроект про інших мусульман-гомосексуалів. Найчастіше їх зображують релігійними фанатиками або терористами, а інший мусульманський світ не дуже популярний в медіа. Люди, яких я показую, не схожі на більшість моїх знайомих. Вони не просто модні хлопці з крутими татуюваннями", – розповідає Самра Хабіб.

Фото birdinflight.com

У процесі роботи над проектом виявилося, що для більшості його героїв духовний аспект життя набагато важливіший, ніж релігійний.

Справа не в тому, що геї-мусульмани хочуть так само молитися по 5 разів на день і постувати під час Рамадану. Їм важливо зберегти зв'язок зі своїм корінням, культурою, традиціями, сім'ями – всім тим, до чого вони звикли з дитинства.

Фото birdinflight.com

"Йде нова ера для ісламу, і її відкривають молоді люди. Раніше мусульманину, який дізнався про свою нетрадиційну орієнтацію, доводилося вибирати: бути релігійним або бути геєм. Мій проект – про нове мислення, про людей, які хочуть поєднувати свою національну ідентичність і сексуальне життя. Молодь не може практикувати іслам так, як це робили їхні предки, але це не означає, що вони хочуть відмовитися від нього", – говорить Хабіб.

Фото birdinflight.com

За її словами, європейськa ЛГБТ-спільнота – закритий гурток для білих. Коли жінка приїхала до однієї з героїнь проекту в Париж (вона мусульманка-лесбіянка) – була шокована тим, як на її присутність реагували в кафе.

Фото birdinflight.com

Практично всі геї-мусульмани в Європі, з якими спілкувалася Самра, розповідали про те, як довго їм доводилося шукати ЛГБТ-спільноту, яка не складалася б виключно з білих.

Фото birdinflight.com

"Герої проекту хочуть, щоб суспільство приймало їх такими, якими вони є. Вони хочуть користуватися тими правами і свободами, які не геї і не мусульмани приймають як належне. Цікаво, що ці люди часто працюють у соціальній сфері, на благо суспільства, яке їх не приймає", – ділиться фотограф.

Фото birdinflight.com
Реклама:

Головне сьогодні