30 українських студентів безкоштовно поїдуть навчатися у Китай

— 9 листопада 2016, 10:40

Про це йдеться в Меморандумі порозуміння між Товариством українсько-китайської дружби і МОН з одного боку та Фондом допомоги освіті іноземних студентів Міжнародної торгової палати Шовкового шляху (SRCIC), повідомляє МОН.

Документ дасть можливість збільшити кількість українських студентів, що навчаються в Китаї, адже 30 місць профінансованих Фондом допомоги освіті іноземних студентів SRCIC додадуться до загальної кількості існуючих квот академічних обмінів між Україною та КНР.

"Міністерство освіти зацікавлено у збільшенні кількості академічних обмінів студентами та науковцями між Україною та Китаєм", – зазначив Перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Згідно з меморандумом студентів набиратимуть у 2 етапи: 20 осіб у 2017 році та 10 осіб у 2018 році. Вони навчатимуться за трьома спеціальностями: "Міжнародна торгівля", "Журналістика та ЗМІ" й "Китайська мова і література".

"Китай планує реалізувати цілу серію інвестиціних проектів в Україні. Вони будуть пов’язані з промисловістю, транспортом, реалізацією вільних економічних зон. Очевидно, що всі ці галузі ґрунтуються на освіті та міжкультурному порозумінні. Тому Міжнародна торгова палата Шовкового шляху зацікавлена у підготовці спеціалістів, без яких усі ці проекти не будуть втілені", – пояснив президент Міжнародної асоціації торгово-промислових палат Шовкового шляху (SRCIC) Лу Цзяньчжун.

Реклама:

Головне сьогодні