Тест

Який ви фразеологізм? 4 онлайн-тести до Дня української мови

Тест "Який ви фразеологізм?" пропонує дібрати пояснення до сталих сполучень слів, на зразок "устромити ґнота", "лизнути скляного Бога" чи "битий жак".

Результати допоможуть визначити – ви "стріляний горобець", який знає ледь не всі фразеологізми чи "пасете задніх" у цій справі.

Тест "Яка ти українська цитата?" допоможе визначити, на кого ви більше схожі – голосіння баби Палажки, прокльони Івана Вишенського або філософські спостереження Григорія Сковороди.

Для цього творці пропонують визначити, які рядки з українських народних пісень характеризують вашу закоханість, чий портрет ви повісили б на стіну та який орнамент прикрашає вашу вишиванку.

"Чи розпізнаєте ви суржик" – можна дізнатися, пройшовши ще один тест.

За допомогою цитат, питальник допоможе перевірити себе на вживання суржикових слів та розрізнення їх у потоці мовлення. І хтозна, може, за результатами тесту виявиться, що ви можете помірятися силами навіть із мовознавцем Олександром Пономаревим.

Незадовго до свята, мережею також ширився тест "Який ваш словниковий запас?". Обираючи синоніми чи антоніми до поданих у питальнику слів, програма пропонує результат і скільки лишається користувачеві до вершини знання української.