Тест

Рівень безробіття молоді в Україні нижчий, ніж у країнах ЄС

Про це під час презентації результатів дослідження "Перехід на ринок праці молоді" заявила координаторка групи "Work4Youth" Міжнародної організації праці (МОП) Сара Елдер, повідомляє Укрінформ.

"Якщо говорити про показники безробіття молоді, можна побачити, що в Україні цей показник становить 11,6% від загальної кількості молодих українців, а це нижче, ніж загалом для ЄС і значно нижче, ніж середнє значення цього показника для інших країн цього регіону (Східної Європи і Центральної Азії – ред.), – 25,5 %. Тут Україна, як ми бачимо, показує непоганий результат", – сказала Елдер.

[L]"Водночас, все ж таки в Україні молодь активно бере участь на ринку праці – понад 51% української молоді знайшли собі роботу до досягнення 25 років", – підкреслив старший спеціаліст з питань зайнятості у субрегіональному бюро МОП у Будапешті Маурісіо Дірксенкс.

Він також уточнив, що в Україні наразі рівень самозайнятості і підприємництва серед молоді є досить низьким – 8%.

Дані дослідження проблем молоді "Перехід на ринок праці молоді" наведені за 2015 рік.

Дані цього дослідження були наведені для України у порівнянні з 8 країнами регіону Східної Європи та Центральної Азії і також у порівнянні з країнами ЄС.

У рамках програми цього проекту було проведено 53 дослідження в 34 країнах світу.