Школяр виростив 1500 ялинок до свят, щоб заробити на навчання в університеті

— 5 грудня 2016, 13:50

Щороку Раян із батьками довго блукав серед виставлених на продаж новорічних дерев, намагаючись обрати ідеальне. Щоб припинити ці марні пошуки, батько Енді Брук 7 років тому подарував синові перший саджанець ялини, пише The Telegraph.

Зараз 16-річний юнак уже виростив 1500 дерев і продає їх по £20.

Минулого року Раян продав 100 дерев, заробивши £2000. Цьогоріч він планує трохи збільшити обсяги продажів, маючи на меті назбирати гроші на навчання в університеті.

[L]Щоб його плани здійснилися, хлопець протягом цілого року присвячував усі свої вихідні догляданню за ялинками у спеціальний садибі в Сомерсеті.

Родина хлопця також дуже йому допомагає. Батько, наприклад, зрізав ялинки на продаж, тому що сам школяр міг не впоратися із товщиною їхнього стовбура.

Зараз 16-річний юнак уже виростив 1500 дерев і продає їх по £20. Фото swns.com

Мама і сестра Чанні напередодні продажу роздавали рекламні флаєри, щоб привернути увагу клієнтів до бізнесу Раяна.

"Усе почалося, коли мені було 9. Я пам’ятаю, як сильно втомлювали пошуки ялинки перед святами. Це займало години, – розповів юнак.

Якось тато подарував один саджанець, я сказав, що ми можемо лишити його чи продати. Наступного року він приніс 10 ялинок. Тоді я зрозумів, що мушу перетворити це на щось особливе".

Щоб його плани здійснилися, хлопець протягом цілого року присвячував усі свої вихідні догляданню за ялинками у спеціальний садибі в Сомереті. Фото swns.com

Школяр розповів, що за деревами доглядати важко.

"Мене дуже підтримує моя родина. Загалом, у планах – продати якомога більше дерев. Прибуток піде на оплату мого навчання. Щоб досягти якогось результату, завжди потрібно докласти зусиль, але в кінці стає зрозуміло – воно того варте", – додав Раян.

Реклама:

Головне сьогодні