Як стати кращими у 2017-ому році. 7 виcтупів TED

— 1 січня 2017, 11:00

Міжнародна конференція TED пропонує своїм шанувальникам подивитися 7 виступів, які допоможуть трансформувати себе, стати кращими і більш підготованими до викликів 2017-го року.

Дивіться, розвивайтесь і ставайте кращими!

Фото PixelsAway/Depositphotos

Як боротись з упередженнями

Юрист з Гарварду Верна Майерс нині очолює організацію, яка має на меті побороти бар'єри між людьми, які виникають через етнічні чи якісь інші розбіжності. Хоча вона сама каже, що має такі упередження. Але закликає менше концентруватись на них, натомість просто намагатись їх визнати.

Під час свого виступу вона наводить дані тесту, який пройшло 5 мільйонів людей. Виявилось, що 70% білих респондентів надають перевагу білим людям, і 50% темношкірих — скоріше засоціюють хороше слово з білошкірою людиною, аніж з темношкірою.

Усе це — підсвідомі асоціації.

"Якщо взяти фото знайомої вам білої людини, яка прославилась своїми ганебними вчинками, і повісити його поруч зі знимкою темношкірої людини, яка прославилась чимось добрим, то підсвідомі асоціації теж зміняться", - описує Верна один зі способів боротьби з такими упередженнями.

Насправді корисних порад і пояснень у виступі значно більше, тож дивіться відео.

5 способів покращити свою навичку слухання

Джуліан Трежер очолює агенцію, яка навчає бізнес використовувати звуки. Він зауважує, що нам усім варто звертати увагу на звуки, які нас оточують. Як вони на нас впливають: ми почуваємо себе краще? Працюємо ефективніше?

За словами спікера, людство взагалі поступово втрачає навичку важного слухання — адже тепер так багато звуків і можливостей записати розмову. Тож тепер не обов'язково дуже сильно покладатись на своє вміння запам'ятати і слухати. Хоча "неслухання" призводить до конфліктів абсолютно різного масштабу.

А тому Трежер дає 5 простих порад, як покращити своє вміння слухати і чути.

Чому вам варто спілкуватись з незнайомцями

Американська дослідниця Кіо Старк любить спілкуватись з незнайомцями. Вона навіть провела дослідження емоційного та політичного виміру взаємодії з незнайомцем.

"Одного дня я стояла на розі і чекала зеленого світла світлофору. До речі, я з Нью-Йорку, а це означає, що я насправді стояла на вулиці, на решітці зливового стоку, неначе це могло пришвидшити перехід. Поруч зі мною стояв старий чоловік. Він був вдягнений у довге пальто і старечий капелюх та виглядав, як персонаж кіно. І от він мені говорить: "Не стій там. Можеш щезнути". Хіба це не абсурд? Проте я його послухалась. Я відійшла назад на тротуар. Він посміхнувся і сказав: "Добре. Ніколи не знаєш напевне. Я міг повернутись навколо, і оп! Тебе вже нема", - пригадує Старк.

Вона зізнається, що на хвилину відчула, що її існування не залишилось непоміченим, і вона варта того, щоб її врятувати.

Аналізуючи страхи перед незнайомцями і свій досвід, Кіо доходить висновку, що розмовляючи з незнайомцями ми позбавляємось скутості.

Крім того, такі знайомства дають відчуття близькості, з ними можна обговорити навіть дуже складні особисті проблеми. Через те, що контакт з ними швидкоплинний, часто саме незнайомцям довіряють якісь секрети. І це ще не всі переваги знайомств з незнайомцями. Більше — у відео.

Чому консерваторам та лібералам варто співпрацювати

Артур Брукс — президент Американського інституту підприємництва — консервативного наукового центру, який працює над питаннями урядування, політики, економіки та соціального благополуччя.

У своєму виступі Брукс говорить про те, як війна поміж лібералами та консерваторами може перетворитись на змагання ідей, а не війну ідей.

Чому це важливо? Бо ще дуже багато людей живуть у страшній бідності. Це дуже турбувало молодого Артура Брукса. Відтак він почав шукати відповіді на питання: як раніше вдалось витягнути з бідності 2 мільярди людей до того, як Брукс виріс?

Коротко висновок Брукса такий. Причинами цього успіху були: глобалізація, вільна торгівля, право власності, верховенство закону та підприємництво.

10 способів покращити навички спілкування

Селесте Гедлі десятки років працювала на радіо, де вони свої ток-шоу. Тож вона добре знає складові успішної розмови.

У своєму виступі вона розповідає про свої 10 секретів, які можна назвати і секретами хорошого інтерв'ю. Але послухати Селесте буде корисно всім.

Така різна краса людського тіла

Анжеліка Дасс жила у сім'ї з абсолютно різними відтінками шкіри — від блідорожевого до кольору кориці і кави. Однак прихід в школу вивів її з цієї зони комфорту, коли всі люблять всіх незалежно від кольору шкіри. Анжеліка відчула на собі безліч упереджень.

Зрештою вона взяла фотоапарат і почала знімати людей різного типу шкіри на білому тлі, який потім заповнювала відтінком, який "брала" Photoshop-ом з кінчика носа свого героя. Вона зробила вже 3 000 світлин, які демонструвалсь як в галереях, так і в публічних місцях.

Аби показати, що людське тіло красиве незалежно від кольору шкіри.

Персональна вірутальна реальність для самих себе

Айзек Лідскі чимало розповідає про своє життя. Як він втратив зір через генетичну хворобу, як знімався у сіткомі і закінчив Гарвард, отримавши ступінь з математики з відзнакою.

Він розповідає про те, як наш мозок трансформує те, що ми бачимо і перетворює реальність у персональну віртуальну реальність. На те, якою вона є впливає чимало факторів. Але краще подивитись чудовий виступ Айзека, аніж прочитати короткий виклад.

Реклама:

Головне сьогодні