Автор ігор "Козаки" і S.T.A.L.K.E.R відмовився їхати на IT-форум у Росію

— 3 січня 2017, 14:31

Автор ігор "Козаки" і S.T.A.L.K.E.R, українець Сергій Григорович відмовився їхати на IT-форум до Санкт-Петербурзького державного університету.

Про це керівник української компанії GSC Games написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я громадянин України, а з РФ у нас війна. Усвідомлюю, що в сучасному світі колабораціонізм норма, а стосунки між людьми важливіше, ніж політика, але дотримуюся традиційних, консервативних поглядів з цього питання. Для мене це, як приїхати до Мюнхена на запрошення на форум промисловців у 1941 році, коли окупант підійшов до Києва. Тому виступити зараз в Росії не зможу", – написав він.

Григорович уточнив, що із задоволенням приїде, коли встановиться мир та будуть повернуті території Україні.

Пост керівника GSC Games передбачувано викликав бурхливе обговорення в українському і російському ігровому-співтоваристві, пише ain.ua.

Наприклад, Сергій Орловський з компанії Nival апелював, що це нещира позиція, оскільки компанія GSC продовжує продавати свої ігри на російській мові на ринку РФ.

У відповідь Григорович повідомив, що відноситься до колабораціоністів позитивно, але їхати на захід – це інше.

Українець Сергій Григорович автор всесвітньовідомих ігор "Козаки" і S.T.A.L.K.E.R

Схожі почуття, як виявилося, відчуває і Андрій Прохоров зі студії 4A Games, яка відома своєю серією "Метро", який написав, що не може їздити в Росію, а з робочих питань з представниками індустрії з сусідньої країни вважає за краще зустрічатися на нейтральній території.

З українського ігрової індустрії в дискусії також відзначився представник компанії Vostok Games (відкололася від GSC в окрему студію у 2012 році) – Сергій Грушко, який парирував ремарку російського журналіста Віктора Зуєва, який порівняв АТО із конфліктом в Афганістані.

Реклама:

Головне сьогодні