У Баварії хочуть заборонити жінкам носити хіджаб у громадських місцях

— 22 лютого 2017, 18:19

У німецькій Баварії можуть заборонити жінкам носити хіджаб та нікаб у держустановах, школах, університетах, на виборчих дільницях, за кермом скрізь, де зовнішній вигляд людини може бути способом її ідентифікації.

У німецькій Баварії можуть заборонити жінкам носити хіджаб та нікаб скрізь, де зовнішній вигляд людини може бути способом її ідентифікації. Фото FSerega/Depositphotos

"Комунікація відбувається не лише вербально, а й за допомогою зовнішнього вигляду, міміки й жестів", – цитує міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Геррманна ВВС.

Проект закону від 21 лютого, який забороняє нікаб і паранджу, запропонований партією Християнсько-соціальний союз, яка, на думку експертів, намагається позбутися конкуренції від антиіммігрантської організації "Альтернатива для Німеччини".

Християнсько-соціальний союз – партнер Християнських демократів канцлера Ангели Меркель. Він має більшість у парламенті Баварії.

[L]Експерти припускають, що законопроект можуть ухвалити до літніх канікул парламентарів.

Законопроект підтримують неодностайно, наприклад, депутатка Ульріке Готе, переконаний, що така заборона може спричинити появу проблем, яких раніше не було.

На її думку, цей законопроект показує іслам як загрозу для німецького суспільства.

Одна за одною країни Європи забороняють або обмежують жіночий мусульманський одяг у громадських місцях.

У вересні 2011 року такий крок зробила Франція, ставши першою країною Європи, яка на офіційному рівні заборонила публічно носити нікаб.

У Бельгії аналогічну заборону запровадили того ж року. Скандали із відмовою в громадянстві мусульманкам у Швейцарії набули розголосу уже у 2016-му році.

На хвилі офіційних обмежень мусульманського одягу в Європі у 2011-му, неприємні інциденти траплялися й у США, наприклад, коли у жінок у закритому одязі не пустили до парку атракціонів у Нью-Йорку.

Попри заборони, для мусульманських дівчаток створюють ляльок без обличчя, котрі відповідають правилам їхньої віри.

Мусульманка Стефані Курлоу стала першою у світі балериною у хіджабі. Пізніше 22-річна Нур Тагурі у хіджабі вперше знялася для Playboy.

Її ровесниця, 22-річна Емі Роко із Саудівської Аравії, викладає в Instagram відео, в яких висміює стереотипи про жінок, що носять нікаб.

А блогерка з Тегерану збирає знімки іранок, які руйнують стереотипи про нещасних та безправних жінок у хіджабі.

Реклама:

Головне сьогодні