Свято, додатковий вихідний чи будень? Що для вас 8 березня, 1 та 8 травня – опитування

Свято, додатковий вихідний чи будень? Що для вас 8 березня, 1 та 8 травня – опитування

Україна має свій усталений календар свят. На загальнодержавному рівні ми святкуємо як ключові православні релігійні свята, так і світські.

У п’ятницю, 3 лютого, Український інститут національної пам'яті запросив всіх охочих обговорити пропозиції до нового календаря державних свят.

Розроблений ним проект Закону України "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні" визначає такі категорії: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам'ятні дати, які є робочими днями.

[L]"Спираючись на загальноєвропейську традицію, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень; не передбачається скасування міжнародних і всесвітніх свят (8 березня, 1 травня та інші)", – йдеться у проекті.

Якщо цей законопроект буде прийнято, то кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 (за умови існуючого переносу вихідних може зростати до 20) до 9.

Замість вихідного дня 8 березня пропонується встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня).

Замість 1-2 травня – запровадити у другу п’ятницю вересня День сім'ї як вихідний день.

Вихідний день 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам'яті та примирення.

Свої пропозиції до проекту закону надсилайте на [email protected] до 1 березня 2017 року.

Ми ж пропонуємо вам відповісти на 10 запитань, щоб зрозуміти скільки читачів "Української правди. Життя" ставляться до цих свят так само як і ви.

ПРОЙДІТЬ ТЕСТ

(натисніть на відповідь, яка вам підходить)

Титульне фото polina21/Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні