Жити – не тужити: 12 найздоровіших країн у світі

Користувачі мережі InterNations, які жили й працювали за кордоном, оцінили власне самопочуття й систему охорони здоров'я у різних країнах.

В опитуванні учасників InterNations взяло участь 14300 людей, які представляють 174 національності та живуть у 191 країні, йдеться на The Independent.

Їм запропонували оцінити різні країни за 43 показниками, кожен у 7-бальній шкалі. Одним із таких індексів було здоров'я та благополуччя.

До рейтингу 12 найздоровіших країн увійшли:

1

Австрія

Перше місце у рейтингу Австрії подарувало чисте повітря, а також висока тривалість життя її мешканців.

2

Фінляндія

Близько 75% учасників опитування позитивно оцінили якість медичної допомоги у цій країні, особливо зауваживши на її доступності для іноземців.

3

Японія

76% опитаних були задоволені медичними послугами у цій країні, 82% оцінили рівень охорони здоров'я як прийнятний.

4

Ізраїль

Рівень охорони здоров'я у цій країні вважають одним із найкращих по всьому світу, але країна дуже сильно поступається показниками безпеки.

5

Данія

Ця країна поступилася кількома позиціями у рейтингу через різке зростання вартості життя, а отже і збільшення цін на медичні послуги.

6

Німеччина

Німці старанно піклуються про безпеку праці та високий рівень надання медичних послуг.

7

Франція

Ця країна також відзначається доступністю якісної медичної допомоги як для французів, так і для представників іноземних держав.

8

Коста-Рика

Чисте довкілля позитивно впливає на самопочуття мешканців цієї країни та одразу помітне для іноземців.

9

Іспанія

Цій країні потрапити у рейтинг найздоровіших допоміг збалансований підхід до харчування її жителів.

10

Нова Зеландія

Хоча вартість життя у цій країні порівняно висока, здоров'я і благополуччя учасники дослідження оцінили на більш ніж достатньому рівні.

11

Канада

Короткі робочі тижні і доступ до якісного медичного обслуговування привертають увагу тих людей, які на більш чи менш тривалий час потрапляли до цієї країни.

12

Швеція

Доступна та ефективна медична підтримка у цій країні допомагає не лише шведам, а й іноземцям добре почуватися у цій країні.

Реклама:

Головне сьогодні