Лікар безкоштовно прибирає тюремні тату, щоб дати екс-в'язням нове життя

— 8 лютого 2017, 17:59

Лікар Девід Орс із Нью-Йорка безкоштовно прибирає тюремні тату колишнім в'язням, щоб дати їм можливість знайти роботу та реалізувати себе після виходу на волю.

Лише 10% людей, які покидають в'язниці, повертаються до нормального життя, йдеться на The Independent.

Лікар Девід Орс із Нью-Йорка безкоштовно прибирає тюремні тату колишнім в'язням. Фото photo-deamles/Depositphotos

Часто на перешкоді працевлаштуванню й пошуку житла можуть стояти татуювання людини, які красномовно розповідають про її непросте минуле.

[L]Спробувати почати нове життя екс-в'язням допомагає Девід Орс. Оскільки прибрати тату у США коштує приблизно $2000, лікар робить це безкоштовно.

"Люди, які виходять з-за ґрат, не мають грошей і роботи, щоб заробити їх та позбутися тюремних наколок", – пояснює Орс.

Зараз у черзі до лікаря, аби безкоштовно позбутися тату, стоять понад 2000 людей.

Спробувати почати нове життя екс-в'язням допомагає Девід Орс. Фото crainsnewyork.com

Потенційні клієнти надсилають йому фото своїх наколок, вони також пояснюють, за який злочин опинилися за ґратами або як порушували закон, навіть якщо покарання вдалося уникнути.

Щоб допомагати якомога більшій кількості людей, Орс створив мережу "Fresh Start". Вона об'єднує заклади, в яких екс-в'язні безкоштовно можуть прибрати татуювання по всій країні.

"Ми допомагаємо людині знайти місце у зручному для неї розташуванні, щоб забрати наколку та рухатися вільно далі по життю, – розповідає Орс. Це навіть смішно, як маленька річ, наприклад, зведення тату, що може займати 15 секунд, змінює майбутнє людини".

Реклама:

Головне сьогодні