Грема-месник: Чоловік 13 років ночами виправляє помилки на вивісках. ВІДЕО

— 4 квітня 2017, 15:08

Британець із Бристоля ночами виправляє пунктуаційні помилки на вуличних оголошеннях та вивісках магазинів.

Чоловік стверджує, що займається цим уже протягом 13 років, йдеться на The Telegraph.

"Я – граматичний месник. і думаю, що варто продовжувати цю справу. Я дуже нервував, коли помічав помилки, серце виривалося з грудей", – розповів британець.

Найбільше грема-месника турбують неправильно поставлені або відсутні апострофи, які в англійській мові часто використовуються для скорочень або створення форм присвійності.

[L]Для своєї видатної справи чоловік винайшов спеціальний прилад – "апострофайзер", швабра із двома губками та спеціальними наліпками.

Чоловік приховує своє ім'я та обличчя, оскільки на його думку, це може завадити його справі. Усі свої зусилля він готовий спрямовувати на те, щоб люди нарешті почали зважати, наскільки правильно вони розмовляють англійською мовою.

"Люди можуть сказати, що те, чим я займаюся – неправильно, але ставити апострофи у непотрібному місці – ще більший злочин", – вважає британець.

Одна із його останніх правок – гараж Cambridge Motor’s, де апостроф у слові "Motor’s" у множині, дратував чоловіка роками.

Одна із його останніх правок – гараж Cambridge Motor’s

Пол, керівник Cambridge Motor’s, розповів, що це вже не перша "правка" від грема-месника. Він уперше зловив чоловіка 2 роки тому, коли той намагався здерти апостроф на вивісці "Keys and letter’s through here".

Керівник Cambridge Motor’s, розповів, що це вже не перша "правка" від грема-месника

Пол зрадів виправленню, але він швидше виняток із правила у таких ситуаціях.

Пол зрадів виправленню, але він швидше виняток із правила у таких ситуаціях

Джон Сайн, який керує магазинами для кравців Tux & Tails, пожалівся, що змушений був викласти тисячі фунтів, щоб змінити вивіску після виправень граматиста.

Грема-месник додав апостроф у слово "Gentlemens", якого не вистачало, а компанія потім перезамовляла всю вивіску.

"Я думаю, що це було грубо і навіть може бути підставою для скарги до поліції. Якщо його ім'я все-таки розсекретять, я надішлю йому рахунок за збитки", – розповів Сайн.

У поліції не підтвердили інформацію про масові скарги містян, однак зауваживши, що будь-яке створення постійних збитків може стати приводом для втручання поліції.

Реклама:

Головне сьогодні