Науковцям-інноваторам вручили премії по 100 тисяч гривень

— 19 травня 2017, 17:15

Чотирьом колективам українських науковців, які представили дослідження у сферах космічних технологій, медицини та біотехнологій, вручили премії від Кабміну по 100 тис гривень кожному.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Перший колектив з 10 вчених отримав кошти на створення "універсальної системи космічних головних частин ракет-носіїв для одночасного виведення великих груп космічних апаратів різного класу з забезпеченням високої точності орбітального руху".

Другий колектив, теж 10 науковців – за дослідження, розробку та впровадження у виробництво "новітніх технологій виготовлення газових та термоелектричних систем охолодження приймачів інфрачервоного випромінювання та імітаторів космосу до низьких та кріогенних температур".

Третій – за інноваційні біотехнології в системі "ветеринарних та санітарно-епідеміологічних заходів щодо розробки засобів моніторингу, діагностики і оздоровлення тваринництва України від туберкульозу".

Четверта група науковців отримала премію за створення та впровадження у виробництво лікарських засобів "на основі Тіотриазоліну для лікування серцево-судинних та офтальмологічних захворювань і підвищення імунітету організму"

[L]На присудження премій цьогоріч подали 20 заявок. З них обрали 4 переможців.

"Потрібно створити сприятливе інноваційне середовище, забезпечити безперервний ланцюг від лабораторії дослідника й до реального виробництва, - розповіла міністр освіти на науки Лілія Гриневич. - Міністерство уже розробило пакет необхідних законопроектів. Ми дуже сподіваємося на політичну волю керівництва уряду й парламентської коаліції. Результатом та винагородою за наші зусилля стануть нові високотехнологічні підприємства, нові робочі місця та бюджетні надходження".

Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій започаткували у 2012 році рішенням Уряду.

Лауреатів премії визначає Кабмін на підставі пропозицій конкурсного комітету.

Реклама:

Головне сьогодні