Iron man: українець на інвалідному візку встановив світовий рекорд з триатлону

— 28 червня 2017, 21:00

Українець Олег Іваненко встановив Guinness World Records з триатлону.

За неповних 36 годин він здолав 228 кілометрів.

Спершу він проплив чотири кілометри Дніпром, потім пересів на хендбайк (велосипед із ручним кермуванням). На ньому він проїхав 182 кілометри.

Фото: facty.ua

"Олега супроводжувала поліцейська машина і два мікроавтобуси з групою підтримки, - цитують тренера Андрія Тананая "Факти". - Було жарко, тому ми періодично поливали Олега водою. Одягнули йому на голову бандану. [...] Вночі було особливо важко - давалась взнаки втома, хотілось спати, але Олег вперто крутив ручку.

За правилами Книги рекордів України, можна було робити маленькі перерви. За ніч Олег тричі зупинявся на 15 хвилин. В той час масажист робив йому масаж, лікар контролював стан, ми давали спеціальне спортивне харчування, вуглеводні батончики, бульйон, курку, суп".

Фото: Facebook Анатолія Гармаша

На третьому етапі, замість бігу, як у класичному триатлоні, Олег рухався у візку по НСК "Олімпійський" ще 42 кілометри. Це 102 кола.

Останні два кола разом з ним долала група підтримки.

За словами представника Книги рекордів України Ігоря Підчібія, досі у нас ніхто не долав дистанцію Ironman з такою важкою інвалідністю. Тому досягнення Олега не лише національне, але й світове.

Після невдалого стрибка у воду у чоловіка практично не функціонують ноги, спина, прес, трицепси й пальці рук.

Олег Іваненко є чемпіоном України з паралімпійського плавання, а у 2007 році уже встановлював рекорд України, пропливши 50 метрів батерфляєм на єдиному вдиху.

Фото: Facebook Анатолія Гармаша
Реклама:

Головне сьогодні