Учені 14 років досліджували британців і довели – шлюб корисний для здоров'я

— 7 червня 2017, 11:32

Шлюб допомагає захистити людину від ризику мати високий рівень холестерину, підвищений тиск або діабет.

Шлюб допомагає захистити людину від ризику мати високий рівень холестерину, підвищений тиск або діабет. Фото javiindy/Depositphotos

Так стверджує доктор Пол Картер спільно із колегами, які взяли участь у конференції Британського товариства серцево-судинних захворювань, повідомляє ВВС.

У проекті, що тривав 14 років, взяли участь майже мільйон британців, у яких були виявлені проблеми із тиском та надмірний рівень холестерину.

[L]Вчені з'ясували, що шанси жінок і чоловіків у віці 60-ти й 70-ти років з високим рівнем холестерину дожити до кінця дослідження були на 16% вищими, якщо вони були одружені.

Той же принцип працював і для тих, хто страждав від діабету та високого тиску.

"Судячи з усього, є щось в шлюбі, що захищає не тільки людей з хворобами серця, а й тих, у кого є фактори ризику", – вважає Картер.

"Ми не говоримо, що всім потрібно терміново поодружуватися. Нам потрібно відтворити позитивний ефект шлюбу і використовувати друзів, родину і служби соціальної підтримки таким же чином".

Дослідники не враховували, чи був шлюб учасників проекту щасливим, однак вони підозрюють, що важливий не стільки факт одруження, скільки присутність поруч близької людини.

Реклама:

Головне сьогодні