Один собака на сім'ю: У Китаї вводять обмеження на домашніх тварин

— 8 червня 2017, 14:54

Міста у Китаї вводять обмеження на володіння собаками, дозволяючи кожному домогосподарству мати лише одного чотирилапого друга.

у Китаї вводять обмеження на володіння собаками, дозволяючи кожному домогосподарству мати лише одного чотирилапого друга. Фотоwedmoscow/Depositphotos

Наприклад, у місті Ціндао у східній частині Китаю власникам більш ніж одного пса у родині доведеться сплатити штраф 2 тисячі юанів ($294), йдеться на The Mashable.

У Ціндао також вводять зоборону на утримання 40 порід собак. Їх об'єднали під категорією "люті", зарахувавши туди пітбулів, доберманів та тибетських мастіфів.

[L]

У Ціндао також вводять зоборону на утримання 40 порід собак. Фото mshcdn.com

Людям, які уже мають собак із забороненого списку, дозволять залишити їх, але не більше, ніж одного.

Відповідно до нових правил, власники чотирилапих повинні також зареєструвати своїх домашніх тварин у відповідній службі та сплатити одноразовий реєстраційний внесок $60.

Власники чотирилапих повинні зареєструвати своїх домашніх тварин та сплатити одноразовий реєстраційний внесок $60. Фото katoosha/Depositphotos

Такими правилами адміністрація міста хоче уникнути випадків знущання над тваринами і зробити утримування домашніх улюбленців усвідомленим рішенням.

Нове правило для містян Ціндао було прийнято після аналогічного кроку у Ченду, що у південно-західному Китаї.

У 2011-му році обмеження на собак ввели в окрузі Цзянмень.

Реклама:

Головне сьогодні