Понад 85% водіїв в Україні не користуються пасками безпеки – дослідження

— 8 червня 2017, 16:52

Понад 85% водіїв в Україні порушують правила дорожнього руху, ігноруючи використання пасків безпеки.

Понад 85% водіїв в Україні порушують правила дорожнього руху, ігноруючи використання пасків безпеки. Фото endhals/Depositphotos

Такі результати показало дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні", опубліковане на сайті Центру демократії і верховенства права.

Дослідники провели заміри у 20 містах України, і виявили, що в жодному з цих міст навіть половина автомобілістів не користуються ременями безпеки.

Інфографіка cedem.org.ua. Для збільшення натисніть на зображення

Найкращі показники мають Київ (37,9% пристебнутих водіїв), Дніпро (30,6%), Львів (25,4%) та Павлоград (21,4%).

[L]Велика група міст має показник користування між 10% і 20% – це Харків, Кривий Ріг, Ужгород, Івано-Франківськ, Рівне, Кропивницький, Тернопіль, Житомир та Чернігів.

Менш ніж кожен десятий користується ременями безпеки в Херсоні, Чернівцях, Вінниці, Миколаєві та Хмельницькому.

Також вкрай низькі показники мають два невеликі міста, які увійшли до дослідження – Долина та Тульчин.

Показник по Україні 14,85% є середнім результатом рівня користування ременями безпеки у досліджених 20 містах, він не враховує сільську місцевість та відмінності в кількості населення між містами.

Таблиця cedem.org.ua. Для збільшення натисніть на зображення

Дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні" проводила громадська організація "Vision Zero" у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії "За безпечні дороги" у березні-травні 2017 року.

Сесії спостереження були проведені у 20 містах України, серед яких 16 обласних центрів. Навчені спостерігачі зі спеціальними анкетами, як правило, групами з двох-трьох осіб, провели 4632 хвилини на вулицях міст та записали інформацію про фактичну поведінку 25 924 водіїв.

Реклама:

Головне сьогодні