Підросте і вирішить: у Канаді 8-місячне маля живе без офіційно визначеної статі

— 3 липня 2017, 17:58

8-місячне дитя, яке мешкає у Канаді, є першою людиною в світі, котра не має в медичній картці запису про стать. Таким є бажання його батька, небінарного трансгендера Корі Доті.

Корі Доті не бажає, щоби його дитина мала обмеження в вигляді запису про стать у документах. Фото з Facebook Корі Доті

На думку Корі, візуальний огляд геніталій новонародженої дитинки не може дати відповідь на питання, до якої статі вона належить і з якою статтю ідентифікуватиме себе в дорослому віці.

Про це пише СВС.

Дитина Доті зветься Сіріл Етлі. Говорячи про неї, Корі вживає нейтральний займенник "вони".

"Я рощу Сіріл так, що, поки у них не з'явиться відчуття себе та володіння запасом слів, щоби сказати мені, хто вони є, я визнаю їх малюком та намагаюся дати їм усю любов та підтримку, щоби вони стали якомога більш цілісною людиною поза обмеженнями коробок "дівчинка" та "хлопчик", - пояснює Доті.

Судячи з підписів під фото, Корі ідентифікує себе як тата

Сіріл Етлі народився/лася в листопаді, але отримати свідоцтво про народження, де би не була вказана стать, Корі поки не вдалося. Та медичну картку, пішовши на поступку, дитинці таки видали, щоби вона могла отримувати медичні послуги. У графі про стать у ній стоїть літера "U" - "undetermined" або "unassigned.

Батько чекатиме, коли Сі виросте і скаже, він хлопчик чи вона дівчинка

За словами адвоката Доті барбари рівейл (котра не пише своє ім'я та прізвище з великої літери), свідоцтва про народження наразі містять лише варіанти чоловічого або жіночого гендерного позначення.[L]

Але канадські провінції Онтаріо та Альберта наразі переглядають свою політику, щоб включити до документів третій, небінарний гендерний варіант.

Корі Доті є членом організації Gender-Free ID Coalition. Він та ще семеро осіб уже звернулися до Суду Британської Колумбії з прав людини з вимогою прибрати запис про стать із їхніх свідоцтв про народження.

"Коли я народився, лікарі подивилися на мої статеві органи і зробили припущення про те, ким я буду, і ці припущення слідували за мною і моєю ідентифікацією протягом усього мого життя", - зазначає Доті.

"Ці припущення були неправильними, і мені врешті довелося зробити багато коригувань з того часу", – додає Корі.

Нагадаємо, історію відомої індійської трансгендер-активістки та її прийомної дочки оповідає ролик, мета якого - привернути увагу до проблеми всиновлення та можливості виховувати дітей трансгендерами в Індії та у світі в цілому.

Відео з YouTube

Реклама:

Головне сьогодні