Вчителька з Кропивницького перемогла на конкурсі Кембриджа

— 7 серпня 2017, 12:56

Вчителька англійської мови у 25 школі Кропивницького Олеся Гудименко перемогла на міжнародному конкурсі Cambridge English Schools competition 2017.

Олеся Гудименко. Фото pravda-kr.com.ua

Участь у ньому взяли 120 представників різних країн, а головною нагородою для переможця стало двотижневе навчання на курсах у коледжі одного з найпрестижніших вишів світу, повідомляє Кіровоградська Правда.

За умовами змагання, вчителі мали представити свою концепцію навчання. Ідея Олесі Гудименко викликала схвалення журі.

Для участі у конкурсі вона залучила й своїх учнів-одинадцятикласників. Гудименко запропонувала школярам проїхатися в уявному автобусі, який прямує в майбутнє.

Сама "сіла" за кермо, а кожен пасажир під час "перевірки квитка" повинен був невеликим малюнком зобразити, що означає англійська особисто для нього.

ВІДЕО ДНЯ

За словами викладачки, така гра допомагає дітям усвідомлювати роль вивчення мови.

Проект вчительки з Кропивницького. Фото cambridge.ua

"У школі працюю 15 років, до цього часу участі в жодних конкурсах не брала. А от мої учні не раз ставали переможцями різних змагань і олімпіад. Одна учениця, вигравши міжнародний конкурс, навіть їздила на зустріч із Королевою Великої Британії", – розповідає Олеся.

Цього разу Олеся Гудименко вирішила ризикнути. Підштовхнула мотивація – два тижні навчання за кордоном.

[L]"Головним призом для переможця було двотижневе навчання у коледжі Кембриджу. Зрозуміла, це гарна нагода не тільки вдосконалити знання мови, а ще й побачити світ, відчути дух навчання у престижному закладі", – ділиться Гудименко.

Навчання на курсах у Кембриджі Олеся Гудименко вважає для себе надзвичайно престижним – багато вчителів лише мріють про це.

Олеся зауважує, британські учні так само, як і українські, не проти побешкетувати, втім дуже сумлінно ставляться до навчання.

"Там такі ж діти, як і наші. Але в школах є свої правила, дисципліна і їх ніхто не порушує, адже всі розуміють, навчання коштує немалих грошей, тож мусять вчитися. Взагалі тамтешніх школярів до навчання дуже сильно мотивує громадська думка про те, що розумним бути модно, – пояснює Олеся.

Взагалі склалося враження, що британці щасливіші, ніж українці. У них немає агресії, негативного ставлення до людей, вони привітні, відкриті".

Реклама:

Головне сьогодні