У Норвегії противники імігрантів перенервували через фото, якого не було

— 2 серпня 2017, 15:06

Підписники норвезької антиімігрантської групи на Facebook кілька днів обговорювали фото жінок у бурках, якого насправді не було.

Світлину виклав користувач Johan Slattavik, якщо до неї не придивлятися – схоже, що в автобусі сидять поруч кілька жінок у чорних бурках із закритими обличчями, йдеться на The Telegraph.

"Це виглядає дійсно страхітливо. Ніколи не можна знати, що під їхным одягом. Вони можуть бути терористками зі зброєю", – обурювалися дописувачі.

"Виженіть їх із країни… У які страхітливі часи ми живемо", – додавали інші.

Насправді на фото взагалі немає людей – це просто сидіння автобуса, на які по-сообливому впало світло, а люди помічають те, що хочуть побачити.

[L]Нагадаємо, у Норвегії хочуть заборонити хіджаб та нікаб у дитсадках, школах та університетах, тому що він ускладнює спілкування між учителями й учнями.

Раніше стало відомо, що у німецькій Баварії можуть заборонити жінкам носити хіджаб та нікаб у держустановах, школах, університетах, на виборчих дільницях, за кермом – скрізь, де зовнішній вигляд людини може бути способом її ідентифікації.

У вересні 2011 року такий крок зробила Франція, ставши першою країною Європи, яка на офіційному рівні заборонила публічно носити нікаб.

У Бельгії аналогічну заборону запровадили того ж року. Скандали із відмовою в громадянстві мусульманкам у Швейцарії набули розголосу уже у 2016-му році.

На хвилі офіційних обмежень мусульманського одягу в Європі у 2011-му, неприємні інциденти траплялися й у США, наприклад, коли у жінок у закритому одязі не пустили до парку атракціонів у Нью-Йорку.

Попри заборони, для мусульманських дівчаток створюють ляльок без обличчя, котрі відповідають правилам їхньої віри.

Мусульманка Стефані Курлоу стала першою у світі балериною у хіджабі. Пізніше 22-річна Нур Тагурі у хіджабі вперше знялася для Playboy.

Її ровесниця, 22-річна Емі Роко із Саудівської Аравії, викладає в Instagram відео, в яких висміює стереотипи про жінок, що носять нікаб.

А блогерка з Тегерану збирає знімки іранок, які руйнують стереотипи про нещасних та безправних жінок у хіджабі.

Реклама:

Головне сьогодні