Після зґвалтування у таксі письменниця запустила кампанію проти насилля

— 31 серпня 2017, 17:28

Бразильська письменниця та активістка Клара Авербук, яка стверджує, що її зґвалтував водій Uber у Сан Паулу, запустила кампанію проти сексуального насилля жінок.

Феміністка ініціювала інформаційну кампанію про те, як потрібно поводитися жінці у таксі, щоб почуватисябезпечно, повідомляє The Guardian.

"Те, що сталося зі мною, постійно трапляється із сотнями і тисячами жінок у Бразилії. Це щоденні реалії, йдеться не лише про Uber", – говорить жінка.

За словами богерки, синець на її обличчі є доказом того, що чоловік повалив її на землю та зґвалтував.

В Uber пояснили, що їхня політика спрямована проти насильства, а водій більше не працює на компанію.

Про свій випадок Авербук розповіла так відверто, щоб інші бразилійки та жінки в цілому не боялися говорити вголос про такі випадки. Активістка наголошує, що у Бразилії чоловіка дуже складно засудити за сексуальне насилля, та й довести вчинений злочин вкрай важко.

У 2006 році у Бразилії було ініційовано створення законів щодо протидії насиллю над жінками. Їх називають "Закони Марії да Пінга" на честь жінки, яка 4 роки боролася за те, щоб її чоловіка ув'язнили за численні образи і знущання, які вона терпіла.

[L]Тоді було збільшено штрафи для чоловіків, які знущаються над жінками, було впроваджено спеціальні суди та поліцейські відділки, однак проблеми це не вирішило.

За статистикою 2013-го, більше 4,5 тисяч жінок були убиті у Бразилії протягом року.

А згідно із дослідженням бразильських соціологів, 29% місцевих жінок потерпали від вербального, фізичного та психологічного насилля протягом 2016 року.

52% жертв постійних знущань замовчують їх.

"Маскулінність заснована на насиллі, домінуванні та підкоренні всього, що стосується жінок. Це проблема у Бразилії", – додає Авербук.

Вона запустила кампанію #MyAbuserDriver (#MeuMotoristaAbusador), під час якої пояснює жінкам, що сідаючи у машину, вони мають право запитати ім'я водія, сфотографувати його водійську ліцензію та повідомити всі ці дані друзям або родичам із міркувань безпеки.

До акції активно долучилися бразилійки, які почали поширювати інформацію про безпеку у таксі у соцмережах із запропонованим письменницею хештегом #MyAbuserDriver.

Ініціатива Авербук – не перша протягом останніх років, спрямована на зменшення кількості жертв зґвалтувань.

У 2014 році тисячі жінок викладали у соцмережі фото із написами "Я не заслуговую бути зґвалтованою".

У 2015-му у Бразилії запустили кампанію "Моя перша образа" (#primeiroassédio) спрямована проти дитячого статевого насилля.

Реклама:

Головне сьогодні