7 прикладів благоустрою, про які можна і варто легко нагадати місцевій владі

Ви помітили на дорозі відкритий люк, навалене сміття чи повалене дерево?

Обурилися, але не знаєте, кому скаржитися?

[L]Громадська організація "Фундація.101" допомагає з цим всім боротися за допомогою мобільного додатку "Каратєль", який є новим словом відстоювання прав громадян.

1

Відновлення вкраденого у міста

У Житомирі стало на один закритий люк більше.

За адресою вулиця Івана Кочерги, 11, у відповідь на звернення юристів "Каратєля" прикрили каналізаційний колодязь, який громадяни вже встигли вщент завалити побутовими відходами. Це свідчить про те, що люку не було на місці досить довгий час.

На вирішення питання знадобилося 33 робочі дні.

2

Ремонт пошкоджених елементів благоустрою

Вдалося успішно закрити заявку щодо пошкодженої вази для квітів у столичному сквері за адресою Княжий Затон, 2/30.

За словами киянина, "повалена та зламана клумба майже рік не ремонтується".

Як повідомили в офіційній відповіді на звернення, "елемент благоустрою пошкодили вандали". Рішенням нашого звернення стало те, що залізобетонну вазу для квітів прибрали з території скверу.

Опрацювали заявку за 14 робочих днів.

3

Прибирання та вивезення сміття

Користувач зафіксував неприбране сміття, яке розліталося по лісу поблизу будинку 9-Б на проспекті Георгія Гонгадзе. Уявіть лише картину: дерева, озеро і шість великих контейнерів, переповнених сміттям.

Звітували перед нами за 9 робочих днів, а наведення санітарного ладу виконали за 7 робочих днів.

4

Вивезення обрізаного гілля дерев

Термін давності цього питання склав півроку. Саме стільки пролежали гілки дерев на Рельєфній, 18, які комунальні служби міста не поспішали прибрати.

Хоча, за результатами звернення "Каратєля", на прибирання знадобилося 20 робочих днів.

5

Ремонт огорож та парканів

Біля київського заводу "Більшовик" на проспекті Перемоги, 49/2, "мешкає" дуб-старожитель. Його відгородили парканом-ланцюгом для збереження та краси.

Проте місцевий житель помітив, що один з металевих стовпчиків був повалений. За короткий термін все було налагоджено, огорожу відновлено.

6

Відновлення спаплюжених фасадів

Справжній "каратель" має бути дуже уважним. Як користувач з Києва, який помітив в одному порушенні декілька проблем: він зафіксував напис на будинку, який не тільки псував фасад, але й був "об’явою про продаж наркотичних засобів".

На 18-й робочий день нам повідомили, що це неподобство прикрили фарбою.

7

Заміна металевих опор

На випередження відреагував користувач у Києві, помітивши, що одна з металевих опор освітлення на проспекті Перемоги (біля будинку 80/57) перегнила в основі, а отже, один сильний порив вітру міг призвести до руйнівних наслідків.

Вирішення цієї проблеми вимагало більше часу, про що нас повідомили. Проте ніхто не затягував розгляд ситуації, адже нагальність проблеми не викликала зайвих питань. І вже другим листом за два тижні після першого звітували, що металевий стовп наразі у належному стані.

Вся інформація надана користувачами при реєстрації залишається анонімною, ГО "Фундація.101" надсилає звернення місцевій владі від свого імені.

Проект є не комерційним і гроші на забезпечення його роботи збирають волонтери на онлайн-платформі People's Project.

Реклама:

Головне сьогодні