"Ферма людських тіл" може запрацювати у Великій Британії

— 7 серпня 2017, 17:06

Якщо уряд Великої Британії дозволить, в країні буде створено першу ферму, де науковці-криміналісти досліджуватимуть тіла людей.

Якщо уряд Великої Британії дозволить, в країні буде створено першу ферму, де науковці-криміналісти досліджуватимуть тіла людей. Фото digitalstorm/Depositphotos

За інформацією The Independent, туди потраплятимуть невпізнані трупи людей, що допоможе службам швидше реагувати на заяви про зниклих безвісти.

Крім того, передбачено, що до закладів люди самі жертвуватимуть тіла для досліджень, за життя даючи згоду на це.

Судовий антрополог Університету Гаддерсфілд Анна Вільямс розповіла, що такі центри можуть допомогти у випадках резонансних убивств.

[L]Правозахисна організація "The Human Tissue Authority" зараз веде переговори із науковцями щодо можливості появи "ферм людських тіл".

"Наша мета полягає утому, щоб люди, які погодяться пожертвувати своє тіло, робили це усвідомлено. Крім того, дослідження мають зважати на права людини", – пояснили в організації.

Професор судово-медичної освіти Університету Стеффордшира Джон Кастелла також вважає, що "ферма тіл" допоможе поглибити дослідження людини.

"Ми повинні проводити експерименти на тілах неживих людей, щоб розуміти, що з нами відбувається після смерті", – пояснив Кастелла.

У США існує кілька "ферм людських тіл" – це тахономічні об'єкти (тахономія займається вивченням організмів, які розкладаються).

Центрами у США керує ФБР, а основним завданням тамтешніх науковців є пояснення процесів, які відбуваються з людським тілом після смерті.

У Британії дотепер не існує подібних організацій. Часто науковці використовують трупи свиней для своїх досліджень, оскільки вони мають багато фізіологічних схожостей із людським організмом.

Реклама:

Головне сьогодні