Шеф-кухар винайшов морозиво, що зберігає форму, навіть коли тане. ВІДЕО

— 8 серпня 2017, 13:17

Уникнути одвічної літньої проблеми – розтавання морозива через лічені хвилини після покупки – можна, довів японський шеф кухар та підтвердили науковці.

Морозиво, що не втрачає форму, навіть коли розтає. Фото "до" і "після"/sociorocketnews.com

Взагалі-то, відкриття було зроблено випадково, повідомляє The Naked Science.

Шеф-кухар одного з японських ресторанів отримав доручення знайти застосування полуниці, вирощеної в районах, постраждалих від землетрусу і цунамі в 2011 році.

Передбачалося, що потенційні покупці не купуватимуть цю ягоду.

Шеф-кухар не знайшов нічого кращого, як додати полуницю із зіпсованою репутацією у морозиво. Випадково з'ясувалося, що ласощі із додатком твердіші й тануть повільніше.

Науковці Канадзавського університету дізналися про винахід шефа й взялися за дослідження диво-морозива.

[L]Учені довели, що у всьому винні поліфеноли – хімічні сполуки, в молекулах яких міститься по кілька фенольних груп.

Вони перешкоджають поділу води й рослинних олій, що відбувається в звичайному морозиві при розтаванні. Додавання поліфенолів в морозиво істотно ускладнює втрату ними форми при підвищенні температури.

Оскільки новий додаток із полуниці повністю природний, він не вимагає тестування медичних інспекторів.

Зараз морозиво, що утримує форму, навіть коли тане, уже продається в Японії і користується популярністю.

Реклама:

Головне сьогодні