Шеф-кухар винайшов морозиво, що зберігає форму, навіть коли тане. ВІДЕО

603
8 серпня 2017

Уникнути одвічної літньої проблеми – розтавання морозива через лічені хвилини після покупки – можна, довів японський шеф кухар та підтвердили науковці.

Морозиво, що не втрачає форму, навіть коли розтає. Фото "до" і "після"/sociorocketnews.com

Взагалі-то, відкриття було зроблено випадково, повідомляє The Naked Science.

Шеф-кухар одного з японських ресторанів отримав доручення знайти застосування полуниці, вирощеної в районах, постраждалих від землетрусу і цунамі в 2011 році.

Реклама:

Передбачалося, що потенційні покупці не купуватимуть цю ягоду. 

Шеф-кухар не знайшов нічого кращого, як додати полуницю із зіпсованою репутацією у морозиво. Випадково з'ясувалося, що ласощі із додатком твердіші й тануть повільніше.

Науковці Канадзавського університету дізналися про винахід шефа й взялися за дослідження диво-морозива.

Учені довели, що у всьому винні поліфеноли – хімічні сполуки, в молекулах яких міститься по кілька фенольних груп.

Вони перешкоджають поділу води й рослинних олій, що відбувається в звичайному морозиві при розтаванні. Додавання поліфенолів в морозиво істотно ускладнює втрату ними форми при підвищенні температури.

Реклама:

Оскільки новий додаток із полуниці повністю природний, він не вимагає тестування медичних інспекторів.

Зараз морозиво, що утримує форму, навіть коли тане, уже продається в Японії і користується популярністю.



Реклама: