Як живеться першій жінці у Британії, чиє серце б’ється у рюкзаку. ВІДЕО

— 1 лютого 2018, 15:09

Серце 39-річної Сельви Хуссейн цілковито штучне та ще й зовнішнє – жінка носить його із собою у рюкзаку.

Сельва Хуссейн. Фото dailymail.co.uk

Випадок Сельви унікальний – вона перша жінка Великої Британії, якій в період очікування донора серця дозволили користуватися пристроєм, що має електродвигун і насос, які підштовхують повітря через трубки до пластикових камер і качають кров у її тілі.

"Коли моїй донці було 6 місяців, я почала помічати сильні набряки, згодом з`явилися проблеми із диханям і біль у грудях. Я дуже хвилювалася, тому що відчувала – це щось серйозне", – розповіла Сельва ВВС.

Стан жінки погаршувався настільки стрімко, що лікарі наважилися на ризикований крок і дозволили їй користуватися цілком штучним серцем.

Пластикове серце імплантоване у тіло й працює замість справжнього.

Пристрій, "вмонтований" у Сельву, качає кров по її тілу зі швидкістю 138 ударів за хвилину, йдеться на The Daily Mail.

Фото dailymail.co.uk

Працюючи, він незвично шумить. Коли Сельва виходить на вулицю – вкладає його у рюкзак, а вдома просто ставить на підлогу.

Сельва Хуссейнмама 2 дійтей, синові 5 років, а доньці зараз 18 місяців.

[L]Експерти, які оглядали жінку перед операцією,зробили висновок, що кардіоміопатія у її випадку могла бути спричинена вагітністю.

Це рідкісний виадок, тому коли пацієнтка уперше поскаржилася на сильний біль, лікарі взялися обстежувати проблеми травної системи.

Врешті, Хуссейн отримала шанс дочекатися свого донора.

Її штучне серце коштує £86 тисяч. Його створила американська компанія, а імплантували протягом 6-годинної операції двоє британських хірургів.

"Коли я лежала на смертельному одрі, багато чого зрозуміла. Наприклад, що не варто перейматися тим, що нас зазвичай хвилює. Як-от проблеми з бойлером чи авто, з людьми. Тепер я справді ціную життя набагато більше", – розповіла Сельва.

Реклама:

Головне сьогодні