Як 17-річному юнаку вдалося стати лобістом українського закону в Конгресі США. ВІДЕО

— 2 лютого 2018, 19:09

Джорджу Барросу було лише 17 років, коли він став однією з важливих осіб у просуванні проукраїнського закону в Конгресі США.

Джордж Баррос. Фото facebook.com/george.w.barros

Хоча Джордж народився у передмісті Вашингтона, батьки його матері – з України, розповідає ГолосАмерики.

З дитинства хлопець не ходив до звичайної школи – його батьки об’єдналися з іншими родинами та навчали дітей вдома за індивідуальною програмою.

Саме через цю мережу Баррос довідалися про можливість для Джорджа пройти практику у Конгресі США.

Джорджу тоді було лише 16, але на практику в офіс конгресмена Стіва Стокмана його прийняли.

Раз на тиждень він робив найпростіші речі – відповідав на дзвінки виборців, проводив екскурсії Конгресом. Але потім в Україні почався Майдан.

Фото facebook.com/george.w.barros

"Коли почався Майдан, я не відривалась від новин в інтернеті, переживала, і постійно питала, чи хтось щось робить взагалі?" – розповіла його мама Тамара Баррос.

Конгресмен Стокман, у якого проходив практику Джордж, очолював Комітет з Європи та Євразії Комітету палати представників з міжнародних справ.

"У нього в штаті не було нікого, хто б знав російську чи українську мову. Тоді працівники офісу сказали, що є хлопець, який наполовину українець", – розповідає Джордж.

Тоді Джордж, який говорив російською, почав вивчати укранську мову й отримав нове завдання – постійно тримати конгресмена в курсі подій, які відбувалися на Майдані.

По-справжньому Джордж загорівся справою, коли відвідав Україну в складі делегації Конгресу на президентських виборах 2014 року.

Після повернення у США він вирішив робити більше, аби допомагаи Україні.

Джорджа у 17 років взяли в штат Конгресу. Вони зі Стокманом пролобіювали законопроект про надання Україні зброї.

До Конгресу почали також приходити представники української діаспори. Джордж із колегами, серед яких була активістка Ірина Веріті, навчав їх бути "народними лобістами", скеровував їх до інших конгресменів.

Вони спільно розробили багаторівневу стратегію просування законопроекту.

Фото facebook.com/george.w.barros

У грудні 2014 року закон про підтримку України був підтриманий обома палатами Конгресу та підписаний тодішнім президентом США Бараком Обмаою.

[L]Джордж постійно робив усе, аби виглядати саршим та соліднішим.

"Я завжди робив усе для того, аби виглядати старшим – спеціально так одягався, поводився і намагався бути професійним. І це срацьовувало. Ніхто мене про вік не питав. Я впевнений, якби розповів, що мені тодібуло 16 – мене б попросили забратися", – говорить він.

Батьки пишаються сином і завдячують його успіху домашній освіті. Тамара Баррос під час навчання багато часу приділила історії України та її родини.

Тепер Джордж навчається у престижному Коледжі Вільяма і Мері у Вірджинії, де він студіює міжнародні відносини та політичні науки.

Він уже багато разів побував в Україні – працював волонтером в Одесі, викладав англійську мову в літніх таборах у Тернопільській та Житомирській областях.

Реклама:

Головне сьогодні