Вчитеся онлайн? 7 перевірених вказівок, як не покинути цю справу на півдорозі

У людей, які починають вивчати онлайн-курс чи взагалі здобувають освіту дистанційно є одна спільна проблема – завжди знайдеться те, що відволікатиме від цієї справи і підштовхувавтиме відкласти "на колись".

[L]Коли психологиня Лінда Евнсон починала здобувати ступінь із психології онлайн в Open University, вона не чекала, що це займе 8 років.

"Протягом того періоду я 4 рази змінила житло, перейшла працювати на іншу роботу, вийшла заміж", – розповідає 47-річна Лінда.

Смерть її пасинка, а також мами змусили жінку відкласти навчаня на рік. Але тепер вона на фінальній стадії й непогано дає раду із навчанням, роботою та родиною.

Як їй це вдається?

Виявляється є сім простих порад, якими Лінда Евнсон поділилася із The Guardian.

1

Плануйте

Почніть навчання сидячи за столом із календарем і визначте для себе час навчання. Плануйте кожен навчальний тиждень і виконуйте все. Щось прочитати можна і перед роботою, і перед сном увечері.

2

Вийдіть із дому

Не обов’язково бути прикутим до робочого столу вдома. Багато онлайн-курсів мають різні завдання, як перегляд відео, наприклад. Це можна зробити і поза домом.

3

Виокремлюйте той самий час для занять

Слухати аудіокниги, наприклад, можна в дорозі з дому на роботу.

4

Нехай родина й друзі не втручаються

Навчання онлайн, звісно, означає, що лишиться менше часу для родини та друзів. Однак їм це треба пояснити, як і те, що людині, яка проходить курс, знадобиться підтримка близьких – інакше для зустрічі з ними зовсім не буде можливостей.

5

Домовтеся з роботодавцем

Поговоріть із шефом про те, що вам потрібно мати час для навчання, а отже й гнучкий робочий графік. Можливо, вам буде зручно більше працювати протягом тижня й брати за рахунок цього один будній день для студій.

6

Соціалізуйтеся

Спілкування з іншими слухачами онлайн-курсу налагодити не так легко, як із колегами по роботі, яких бачиш щодня. Але справа варта, тому що академічний успіх залежить від участі у спільноті, яка навчається. Як мінімум, однокурсники можуть поділитися своїми порадами.

7

Встановлюйте цілі

Не встигаєте до дедлайну, робота забрала увесь ваш час, кіт видалив звіти, над якими ви гарували рік – що б не сталося, не панікуйте і не картайте себе. Просто вчіться розставляти пріоритети і визначати цілі.

Усі фото з Depositphotos.

Реклама:

Головне сьогодні