Премії і таксі за батьківські внески. У Жовтих Водах перевіряють роботу гімназії

— 7 лютого 2018, 12:30

А ви знаєте, куди і на що ідуть ваші батьківські внески у школі чи садочку дитини? Може, на таксі?

У Жовтоводській гуманітарній гімназії імені Лесі Українки батьківські внески використовуються на матеріальну допомогу працівникам гімназії, винагороду за понаднормову роботу вчителям або працівникам закладу, роботу у літньому таборі, підготовку документів до нового навчального року.

Фото: golos-narodu.com.ua

Про це розповіла голова спеціальної тимчасової комісії, яка перевіряє використання батьківських внесків у навчальних закладах міста, Наталя Зінченко.

Навіть казначей гімназії, який одночасно є працівником цього закладу, отримує винагороду за збір благодійних батьківських внесків, – сказала Зінченко.

Розміри виплат коливаються від 150 до 1000 гривень за один раз.

За її словами, "значна частина коштів" використовується на транспортні витрати та відрядження працівників гімназії.

Коли кошти витрачають на таксі батьківські, вопше питання. Яке таксі? Куда? Це буде окрема нарада з цього питання, – обурювався міський голова.

"Українській правді. Життя" вдалося поспілкуватися з директором гімназії Віктором Ткаченком.

За його словами, усі витрати коштів були узгоджені з батьківським комітетом за погодженням з директором.

– Наприклад, таксі використовували для перевезення будматеріалів: цемент, фарба, вогнегасники. Таксі ми використовуємо, бо він дитячої поліклініки ми далеко. І коли медсестра чи зауч звертаються, що треба дитину відправляти до медзакладу або додому, то телефонуємо батькам і вирішуємо, – розповів Ткаченко.

[L]Він підтвердив список витрат, озвучений Зінченко.

Щодо казначея керівник школи розповів, що батьківський комітет сам наполягав на збільшенні виплати цій людині, щоб вона уважніше рахувала гроші і щоб не було ніяких пропаж.

Підтвердив директор і те, що з батьківських внесків оплачувались транспортні витрати працівників гімназії.

– Так, обласна олімпіада наприклад. Міський відділ пише наказ, що викликали дітей на олімпіаду і ми кажемо, на які кошти. Вчителі гімназії є членами обласного журі. Вони їдуть за власні кошти, а батьківський комітет вирішив оплатити їм дорогу, – додав директор.

Реклама:

Головне сьогодні