Facebook найняв спостерігача за рейтингом Цукерберга. Він швидко звільнився

— 8 лютого 2018, 18:19

Тевіс МакГінн влаштувався на посаду штатного спостерігача за рейтингом Марка Цуреберга і звільнився півроку потому.

Марк Цукерберг. Фото thebusinesscourier.co.uk

До цього він три роки працював у Google, де допомагав рекламодавцям вдосконалювати маркетингові стратегії, йдеться на The Verge.

Замість розбудови маркетингових стратегій у Facebook йому доручили стежити за іміджем Марка Цукерберга – щоб з'ясувати, як до нього ставляться люди.

Посада, яку зайняв МакГінн з’явилася після численних звинувачень на адресу Facebook у тому, що фейкові новини у соцмережі сприяли перемозі Дональда Трампа у президентських виборах.

[L]Головним завданням МакГінна було проводити аналіз навіть незначних змін у суспільному сприйнятті Цукерберга.

Він організовував фокус-групи у різних країнах світу, аби виявляти, чи довіряють Цукербергу, чи люблять його і що взагалі знають про нього. Особливо його цікавило, що знають про Цукерберга за межами США.

МакГінну потрібно було відстежувати, чи подобаються людям публічні виступи Цукерберга, чи читають вони інтерв’ю та його дописи у Facebook, як реагують на онлайн-трансляцію барбекю у дворі засновника популярної соцмережі.

За словами МакГінна, Марк Цукерберг хотів знати усе про сприйняття його особистості.

МакГінн розповів, що насправді межі впливу Цукерберга набагато ширші, ніж можна уявити.

Після 6 місяців роботи над аналізом рейтингів засновника Facebook, він звільнився, упевнившись, що соцмережа тільки погіршує становище у світі та вплив її безмежний.

Жодних аналізів аудиторії чи результатів досліджень МакГінн не оприлюднював.

Відомо, що аналогічне за типом дослідження проводилося також щодо головної операційної директорки Facebook Шерил Сендберг.

Реклама:

Головне сьогодні