Генетик за допомогою ДНК встановив, що європейські та індійські народи – родичі

— 30 березня 2018, 10:56

Значимих біологічних відмінностей серед людських популяцій не існує.

Значимих біологічних відмінностей серед людських популяцій не існує, кажуть генетики.
Фото agsandrew/Depositphotos

З часів великого льодовикового періоду в будь-якому місці світу населення різко змінювалося багато разів.

Усвідомлення безладної природи людства має спростувати будь-яке поняття містичного, давнього зв'язку між людьми та місцем, у якому вони живуть.

До таких висновків дійшов генетик Гарвардської медичної школи Девід Райх. Його дослідження, яке опубліковане у книзі під назвою "Хто ми такі та як ми до цього дійшли: древня ДНК та нова наука людського минулого", цитує The Guardian.

Девід Райх, генетик Гарвардської медичної школи

Завдяки ДНК давніх людських останків, вік яких іноді налічує до 40 тисяч років, розпочинаючи з 2010 року вчені-генетики активно доповнюють роботу археологів та мовознавців.

Так робота Райха врешті може відповісти на хвилююче запитання, яке вперше поставив британський держслужбовець Вільям Джонс.

У 1786 році він з'ясував, що санскрит пов'язаний з древньогрецькою мовою.

[L]Це призвело до визнання існування величезної індоєвропейської мовної сім'ї, мовами якої розмовляють понад 150 народів, а це половина населення Землі.

Але ніхто не міг пояснити, як вона могла утворитися.

Девід Райх за допомогою ДНК виявив, що більшість людей європейського походження мають тісні генетичні зв'язки з індійськими народами.

Спричинила це міграція кочівників, яка відбулася близько 5 тисяч років тому з Великого Степу та трав'янистих рівнин, що межують з Чорним і Каспійським морями.

Висновки Райха також мають важливі медичні наслідки. Наприклад, його дослідження в Індії показали глибокі наслідки інбридингу кастової системи, тобто схрещування подібних груп населення.

Звідси і велика кількість рецесивних захворювань.

У майбутньому загальна картина, яку зобразив Райх, буде деталізуватися генетиками.

Реклама:

Головне сьогодні